Az uborkás gin tonic első lépéseként a poharakban elosztjuk a jeget és beletöltünk 40-40 ml gint. Beleszórjuk a borsot, az uborkából pedig zöldséghámozóval szalagokat vágunk, feltekerjük és ezeket is a poharakba tesszük. Az egészet felöntjük tonikkal, és kész is vagyunk.

- Elkészítési idő: 10 perc
A gin tonic a fröccs és az aperol spritz mellett a legnépszerűbb nyári italok közé tartozik. Az elkészítése nagyon egyszerű, de a története annál érdekesebb. A tonik fő alapanyagát, a kinint a malária gyógyítására használták már a 17. században, azonban önmagában kellemetlen, kesernyés íze volt. Ennek javítása érdekében vízzel és cukorral tették ihatóbbá, majd a fájdalomcsillapítás reményében gin is kevertek hozzá, és így született meg a gin tonic. Ha pedig más tonikkal készülő italokat is kipróbálnátok, ezeket a recepteket se hagyjátok ki:
Gyömbéres-citrusos espresso tonic