Street Kitchen

Uborkásgintonic

Uborkás gin tonic

Hozzávalók
10 db
jégkocka
80 ml
gin
1 tk
egész fekete bors
0.25 db
kígyóuborka
250 ml
tonik

Elkészítés

Az uborkás gin tonic első lépéseként a poharakban elosztjuk a jeget és beletöltünk 40-40 ml gint. Beleszórjuk a borsot, az uborkából pedig zöldséghámozóval szalagokat vágunk, feltekerjük és ezeket is a poharakba tesszük. Az egészet felöntjük tonikkal, és kész is vagyunk.

Uborkás gin tonic
Uborkás gin tonic (Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 10 perc

A gin tonic a fröccs és az aperol spritz mellett a legnépszerűbb nyári italok közé tartozik. Az elkészítése nagyon egyszerű, de a története annál érdekesebb. A tonik fő alapanyagát, a kinint a malária gyógyítására használták már a 17. században, azonban önmagában kellemetlen, kesernyés íze volt. Ennek javítása érdekében vízzel és cukorral tették ihatóbbá, majd a fájdalomcsillapítás reményében gin is kevertek hozzá, és így született meg a gin tonic. Ha pedig más tonikkal készülő italokat is kipróbálnátok, ezeket a recepteket se hagyjátok ki:

Juicy watermelon over ice

Gyömbéres-citrusos espresso tonic

3 szuper gin tonic variáció a hétvégére

Gin-tonic és mojito zselékocka

www.streetkitchen.hu

Húsz éve még újdonságnak számított uborkát tenni a gin-tonikba, de ma már annyi mindennel turbózzák fel ezt az italt a menő koktélbárokban, hogy szinte retrónak számít egy ilyen egyszerű uborkás verzió. Mindenesetre egy próbát mindenképp megér, még ha elsőre furán is hangzik.

Hozzávalók

2 pohárhoz
10 db
jégkocka
80 ml
gin
1 tk
egész fekete bors
0.25 db
kígyóuborka
250 ml
tonik

Az uborkás gin tonic első lépéseként a poharakban elosztjuk a jeget és beletöltünk 40-40 ml gint. Beleszórjuk a borsot, az uborkából pedig zöldséghámozóval szalagokat vágunk, feltekerjük és ezeket is a poharakba tesszük. Az egészet felöntjük tonikkal, és kész is vagyunk.

Uborkás gin tonic
Uborkás gin tonic (Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 10 perc

A gin tonic a fröccs és az aperol spritz mellett a legnépszerűbb nyári italok közé tartozik. Az elkészítése nagyon egyszerű, de a története annál érdekesebb. A tonik fő alapanyagát, a kinint a malária gyógyítására használták már a 17. században, azonban önmagában kellemetlen, kesernyés íze volt. Ennek javítása érdekében vízzel és cukorral tették ihatóbbá, majd a fájdalomcsillapítás reményében gin is kevertek hozzá, és így született meg a gin tonic. Ha pedig más tonikkal készülő italokat is kipróbálnátok, ezeket a recepteket se hagyjátok ki:

Juicy watermelon over ice

Gyömbéres-citrusos espresso tonic

3 szuper gin tonic variáció a hétvégére

Gin-tonic és mojito zselékocka

Ha tetszett az Uborkás gin tonic receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept