Az újhagymakrémleves elkészítése előtt az újhagymából kettő szálat félreteszünk a díszítéshez, a többit vékonyra szeleteljük és a felolvasztott vajon elkezdjük lepirítani. Sózzuk, borsozzuk és ráreszeljük a szerecsendiót. Ha kicsit már összeesett, belenyomjuk a fokhagymát, rádobjuk a tisztított, felkockázott krumplit és 2-3 perc alatt lepirítjuk. Felöntjük az alaplével, megsózzuk, és addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Belerakjuk a citrom levét és reszelt héját, majd leturmixoljuk.
A tetejére a félretett újhagymát vékonyan felszeleteljük és megfuttatjuk az olaj és vaj keverékén. Sózzuk, majd amikor megpirult, elzárjuk alatta a lángot és beleszórjuk a pirospaprikát. Ezzel tálaljuk a levest.

- Elkészítési idő: 20 perc
Ezekből a receptekből nem hiányozhat az újhagyma! Levesként is megállja a helyét, de egy szendvicsben is tuti.
Újhagymás burgonyakrémleves füstölt lazaccal