Az újhagymás kelbimbófőzelék első lépéseként egy lábasban felolvasztunk 60 gramm vajat és közepes lángon elkezdjük pirítani rajta a finomra vágott hagymát. Hozzádobjuk a vékony csíkokra vágott kelkaposztát, az újhagymák felkarikázott fehér részét, a megtisztított, 1 cm-es kockákra vágott burgonyát és a bazsalikomleveleket. További 5-6 percig pirítjuk, majd belereszeljük a fokhagymát is. Felöntjük a tejjel, és puhára főzzük a zöldségeket.
Közben a megtiszított, félbevágott kelbimbókat egy sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk, meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 180 fokra melegített sütőben 15-17 perc alatt szép aranybarnára sütjük. (Ez pont annyi idő, míg a zöldségek megpuhulnak a főzelék alapjában.)
A főzelékünk alapját, azaz a velutét egy turmixgépben leturmixoljuk, majd visszaöntjük a lábasba és hozzákeverjük a megpirult kelbimbó háromnegyedét. A maradékot tálalásig félrerakjuk.
Sózzuk, borsozzuk a főzeléket, hozzádobjuk a maradék vajat, mehet hozzá egy kevés chilipor és végül a lime kifacsart leve is. A kész főzeléket a maradék kelbimbóval, az újhagyma felkarikázott zöldjével és felaprított bazsalikommal megszórva tálaljuk. Ja meg persze egy szelet kovászos kenyérrel! :D

- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 15-17 perc