A kids receptek támogatója a
Hozzávalók
- 1 db szikkadt zsemle
- 900 ml tej
- 30 ml étolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 g fagyasztott leveles spenót
- só
- 400 ml víz
A rántáshoz
- 40 ml étolaj
- 60 g finomliszt
A tükörtojáshoz
- 2 ek étolaj
- 4 db tojás
A kids receptek támogatója a
A kids receptek támogatója a
Hozzávalók
- 1 db szikkadt zsemle
- 900 ml tej
- 30 ml étolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 g fagyasztott leveles spenót
- só
- 400 ml víz
A rántáshoz
- 40 ml étolaj
- 60 g finomliszt
A tükörtojáshoz
- 2 ek étolaj
- 4 db tojás
A spenótfőzelék tükörtojással recept első lépéseként a zsemlét beáztatjuk 300 ml tejbe. Az olajat egy lábasban melegíteni kezdjük, de ügyeljünk rá, hogy csak közepes hőfokon. Rárakjuk a zúzott fokhagymát, és alacsony-közepes hőfokon 2-3 percig pirítjuk. Vigyázzunk, nehogy megégjen. (Ezért fontos a hőfok.)
Hozzáadjuk a spenótporciókat, sózzuk, és közepesen erős hőfokon 2-3 percig pirítjuk. Felöntjük 600 ml tejjel és a vízzel, majd amikor forr, hozzáadjuk a kinyomkodott, péppé vágott zsemlét is, amit alaposan elkeverünk benne. Forrástól számítva, közepes hőfokon 8-10 percig főzzük.
A rántáshoz olajat melegítünk egy serpenyőben, rászórjuk a lisztet, és közepes hőfokon kb. 2 perc alatt zsemleszínűre pirítjuk. Két merőkanálnyit hozzámerünk a még híg főzelékből, csomómentesre keverjük, majd kis adagokban, folyamatosan kevergetve, a főzelékhez adjuk a rántást, besűrítve vele.
A tükörtojáshoz olajat melegítünk egy serpenyőben, és ráütjük a tojásokat. Sózzuk, lefedjük, majd közepes hőfokon 1-2 perc alatt a kívánt készültségi szintig sütjük a tojásokat. Azzal számoljunk, hogy ha folyósan szeretjük a sárgáját, akkor a sütés után azonnal vegyük ki tojást a serpenyőből, mert a hő hatására a sárgája pikk-pakk megkeményedik.
Tányérba szedjük a főzeléket, és a tükörtojással tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a spenótfőzelék tükörtojással recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!