Brutális kaják

UltimateKäsespätzle

Ultimate Käsespätzle

Hozzávalók
100 ml
habtejszín
100 g
szeletelt bacon
0.5 szál
póréhagyma
20 g
vaj
só, bors
0.25 db
szerecsendió
50 g
pálpusztai sajt
50 g
reszelt gouda sajt
80 g
reszelt mozzarella
A nokedlihez
250 g
finomliszt
1 db
tojás
50 ml
sör
50 ml
víz
50 ml
tej
1 ek
étolaj
A tetejére
20 g
reszelt mozzarella
20 g
reszelt gouda sajt
50 g
pirított hagyma

Elkészítés

Az ultimate Käsespätzle elkészítéséhez a bacont felcsíkozzuk és egy serpenyőbe szórjuk, majd közepes lángon elkezdjük kisütni a zsírját. Amikor már ropogósra pirult, félreteszünk egy keveset a zsírjából és hozzádobjuk a félkarikára vágott póréhagymát. Hozzáadjuk a vajat, sózzuk, borsozzuk, valamint reszelünk bele egy kevés szerecsendiót. 

Hozzáadjuk a tejszínt és a sajtokat, és alaposan összeforraljuk. 

A nokedli hozzávalóit egy tálban kikeverjük, és sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor feljön a víz tetejére, leszűrjük és átmossuk hideg vízzel, majd összekeverjük a félretett baconzsírral, hogy ne tapadjon össze. 

A sajtos mártásba keverjük a nokedlit, sütésálló serpenyőkbe porciózzuk és a tetejét megszórjuk a reszelt sajtokkal. 

220 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, majd pirított hagymával megszórva tálaljuk.

ultimate-kasespatzle (1)
Ultimate Käsespätzle (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 15 perc

Barna sörös marharagu gombával és gesztenyés dödöllével

Spenóttal és mozzarellával töltött rántott karaj

Extra húsos, savanyú káposztás karácsonyi töltött káposzta

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Jenő egy igazi hüttekajával készült: íme az osztrák sajtos nokedli, azaz Käsespätzle!

Hozzávalók

4 főre
100 ml
habtejszín
100 g
szeletelt bacon
0.5 szál
póréhagyma
20 g
vaj
só, bors
0.25 db
szerecsendió
50 g
pálpusztai sajt
50 g
reszelt gouda sajt
80 g
reszelt mozzarella
A nokedlihez
250 g
finomliszt
1 db
tojás
50 ml
sör
50 ml
víz
50 ml
tej
1 ek
étolaj
A tetejére
20 g
reszelt mozzarella
20 g
reszelt gouda sajt
50 g
pirított hagyma

Az ultimate Käsespätzle elkészítéséhez a bacont felcsíkozzuk és egy serpenyőbe szórjuk, majd közepes lángon elkezdjük kisütni a zsírját. Amikor már ropogósra pirult, félreteszünk egy keveset a zsírjából és hozzádobjuk a félkarikára vágott póréhagymát. Hozzáadjuk a vajat, sózzuk, borsozzuk, valamint reszelünk bele egy kevés szerecsendiót. 

Hozzáadjuk a tejszínt és a sajtokat, és alaposan összeforraljuk. 

A nokedli hozzávalóit egy tálban kikeverjük, és sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor feljön a víz tetejére, leszűrjük és átmossuk hideg vízzel, majd összekeverjük a félretett baconzsírral, hogy ne tapadjon össze. 

A sajtos mártásba keverjük a nokedlit, sütésálló serpenyőkbe porciózzuk és a tetejét megszórjuk a reszelt sajtokkal. 

220 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, majd pirított hagymával megszórva tálaljuk.

ultimate-kasespatzle (1)
Ultimate Käsespätzle (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 15 perc

Barna sörös marharagu gombával és gesztenyés dödöllével

Spenóttal és mozzarellával töltött rántott karaj

Extra húsos, savanyú káposztás karácsonyi töltött káposzta

Ha tetszett az Ultimate Käsespätzle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept