A narancskenyérhez a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd mehet hozzá a ricotta, az olaj, a narancslikőr, a vaníliás cukor, illetve a narancs reszelt héja és leve.
A mandarin levét is hozzákeverjük, majd a sóval és a sütőporral összekevert lisztet is. Az egészet homogénre keverjük, majd egy sütőpapírral bélelt, kis méretű kenyérsütő formába öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. Az utolsó 15 percben lefedjük egy alufóliadarabbal, hogy ne égjen meg a teteje.
A narancslikőrt pár perc alatt összeforraljuk a narancslével és a cukorral, majd a langyosra hűlt sütit megszurkáljuk egy hústűvel, és leöntjük a sziruppal. Mikor kihűlt, kivesszük a formából, megszórjuk porcukorral, és szeletelhetjük is.
