Fantasztikus desszertek

Ünnepinarancskenyér

Ünnepi narancskenyér

Hozzávalók
A tésztához
3 db
tojás
280 g
cukor
360 g
ricotta
160 ml
olaj
20 ml
narancslikőr
1 csomag
vaníliás cukor
1 db
narancs
1 db
mandarin leve
1 csipet
1 csomag
sütőpor
200 g
liszt
A sziruphoz
40 ml
narancslikőr
1 db
narancs leve
50 g
cukor
A tetejére
porcukor ízlés szerint

Elkészítés

A narancskenyérhez a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd mehet hozzá a ricotta, az olaj, a narancslikőr, a vaníliás cukor, illetve a narancs reszelt héja és leve.

A mandarin levét is hozzákeverjük, majd a sóval és a sütőporral összekevert lisztet is. Az egészet homogénre keverjük, majd egy sütőpapírral bélelt, kis méretű kenyérsütő formába öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. Az utolsó 15 percben lefedjük egy alufóliadarabbal, hogy ne égjen meg a teteje. 

A narancslikőrt pár perc alatt összeforraljuk a narancslével és a cukorral, majd a langyosra hűlt sütit megszurkáljuk egy hústűvel, és leöntjük a sziruppal. Mikor kihűlt, kivesszük a formából, megszórjuk porcukorral, és szeletelhetjük is.

narancskenyér
Ünnepi narancskenyér

Ezek is érdekelhetnek:

Csokis cukkinikenyér

Citromos piskóta

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Az egyik legegyszerűbb, de legszaftosabb, citrusos édeskenyér-recept, amit eddig valaha is kóstoltál, szóval mindenképp érdemes kipróbálnod. ;)

Hozzávalók

1 darab kb. 10x18 cm-es kenyérsütő formához
A tésztához
3 db
tojás
280 g
cukor
360 g
ricotta
160 ml
olaj
20 ml
narancslikőr
1 csomag
vaníliás cukor
1 db
narancs
1 db
mandarin leve
1 csipet
1 csomag
sütőpor
200 g
liszt
A sziruphoz
40 ml
narancslikőr
1 db
narancs leve
50 g
cukor
A tetejére
porcukor ízlés szerint

A narancskenyérhez a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd mehet hozzá a ricotta, az olaj, a narancslikőr, a vaníliás cukor, illetve a narancs reszelt héja és leve.

A mandarin levét is hozzákeverjük, majd a sóval és a sütőporral összekevert lisztet is. Az egészet homogénre keverjük, majd egy sütőpapírral bélelt, kis méretű kenyérsütő formába öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. Az utolsó 15 percben lefedjük egy alufóliadarabbal, hogy ne égjen meg a teteje. 

A narancslikőrt pár perc alatt összeforraljuk a narancslével és a cukorral, majd a langyosra hűlt sütit megszurkáljuk egy hústűvel, és leöntjük a sziruppal. Mikor kihűlt, kivesszük a formából, megszórjuk porcukorral, és szeletelhetjük is.

narancskenyér
Ünnepi narancskenyér

Ezek is érdekelhetnek:

Csokis cukkinikenyér

Citromos piskóta

Ha tetszett az Ünnepi narancskenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept