Fantasztikus desszertek

Vakondtúrástorta

Vakondtúrás torta

Hozzávalók
A piskótához:
300 g
liszt
12 g
sütőpor
75 g
kakaópor
1 csipet
325 g
cukor
2 db
tojás
60 ml
olaj
170 ml
tej
170 ml
presszókávé
A krémhez:
500 ml
hideg tejszín
6 g
zselatin
50 g
porcukor
2 marék
apróra vágott étcsoki
1 csomag
bourbon vaníliás cukor
3 db
banán

Elkészítés
A tésztához a tojást habosra keverjük a cukorral, hozzácsurgatjuk az olajat, tejet, presszókávét. A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, kakaóporral és a tojásos masszába keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 45-50 perc). A megsült piskóta szilárdabb tetejét levágjuk (ezt nem fogjuk használni). A tészta belsejét kikaparjuk egy edénybe és kézzel jól összemorzsoljuk. A kikapart tészta aljába fektetjük a banánszeleteket. A tejszínből 3 evőkanálnyit a zselatinhoz keverünk, 2-3 percig állni hagyjuk. A többi tejszínből kemény habot verünk, a vége felé hozzákeverjük a porcukrot. A zselatint felmelegítjük és folyamatos habosítás mellett a tejszínhabhoz csurgatjuk, végül belekeverjük a vaníliás cukrot és az apróra vágott étcsokit. A kemény tejszínhabot púposan a banánokra halmozzuk és beborítjuk a morzsával, hogy úgy nézzen ki mint egy vakondtúrás. Hűtőbe rakjuk pár órára.

www.streetkitchen.hu

Nincs olyan ember aki ne szeretné a vakondtúrás tortát! :P Most elhoztuk nektek a receptet is, amit már teszteltünk és annyira jó, hogy nem bírjuk abbahagyni!

Hozzávalók

1 db 22 cm átmérőjű tortaformához
A piskótához:
300 g
liszt
12 g
sütőpor
75 g
kakaópor
1 csipet
325 g
cukor
2 db
tojás
60 ml
olaj
170 ml
tej
170 ml
presszókávé
A krémhez:
500 ml
hideg tejszín
6 g
zselatin
50 g
porcukor
2 marék
apróra vágott étcsoki
1 csomag
bourbon vaníliás cukor
3 db
banán
A tésztához a tojást habosra keverjük a cukorral, hozzácsurgatjuk az olajat, tejet, presszókávét. A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, kakaóporral és a tojásos masszába keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 45-50 perc). A megsült piskóta szilárdabb tetejét levágjuk (ezt nem fogjuk használni). A tészta belsejét kikaparjuk egy edénybe és kézzel jól összemorzsoljuk. A kikapart tészta aljába fektetjük a banánszeleteket. A tejszínből 3 evőkanálnyit a zselatinhoz keverünk, 2-3 percig állni hagyjuk. A többi tejszínből kemény habot verünk, a vége felé hozzákeverjük a porcukrot. A zselatint felmelegítjük és folyamatos habosítás mellett a tejszínhabhoz csurgatjuk, végül belekeverjük a vaníliás cukrot és az apróra vágott étcsokit. A kemény tejszínhabot púposan a banánokra halmozzuk és beborítjuk a morzsával, hogy úgy nézzen ki mint egy vakondtúrás. Hűtőbe rakjuk pár órára.

Ha tetszett a Vakondtúrás torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept