Tészták

Vargányásgnocchi

Vargányás gnocchi

Hozzávalók
20 g
szárított vargánya
5 ek
forró víz
500 g
krumpli
400 g
liszt
1 nagy csipet
2 ek
olívaolaj
A mártáshoz
30 g
vaj
1 fej
salottahagyma
só, bors
100 ml
fehérbor
1 kis csokor
snidling
300 ml
tejszín

Elkészítés

A vargányát leöntjük a forró vízzel, és hagyjuk állni pár percet. Ezután egy aprítógépben, amennyire tudjuk, pürésítjük. A krumplit megmossuk, mikróban 10-15 perc alatt megpuhítjuk, majd megpucoljuk, áttörjük és hagyjuk hűlni. Az olaj kivételével a többi hozzávalóval tésztává gyúrjuk, becsomagoljuk, és hűtőben pihentetjük 20 percet. Ezután kiszaggatjuk, és sós vízben addig főzzük, amíg fel nem jön a tetejére. Leszűrjük, és egy nagy serpenyőben 2 evőkanál olajon megsütjük. Kiszedjük, majd félrerakjuk. 

A serpenyőbe dobjuk a vajat, és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a fehérborral és a tejszínnel. Beleszórjuk az apróra vágott snidlinget, és addig rotyogtatjuk, amíg be nem sűrűsödik, és a gnocchit ezzel a mártással tálaljuk.

TIPP: Ha van esetleg friss vagy fagyasztott medvehagymátok otthon, snidling helyett próbáljátok ki azzal is!

Vargányás gnocchi

www.streetkitchen.hu

Imádom a szárított vargányát! Iszonyú jó aromákat tartalmaz, és nagyon jól ízesíti a leveseket, húst, rizst - hát még ezt a gnocchit!

Hozzávalók

4 főre
20 g
szárított vargánya
5 ek
forró víz
500 g
krumpli
400 g
liszt
1 nagy csipet
2 ek
olívaolaj
A mártáshoz
30 g
vaj
1 fej
salottahagyma
só, bors
100 ml
fehérbor
1 kis csokor
snidling
300 ml
tejszín

A vargányát leöntjük a forró vízzel, és hagyjuk állni pár percet. Ezután egy aprítógépben, amennyire tudjuk, pürésítjük. A krumplit megmossuk, mikróban 10-15 perc alatt megpuhítjuk, majd megpucoljuk, áttörjük és hagyjuk hűlni. Az olaj kivételével a többi hozzávalóval tésztává gyúrjuk, becsomagoljuk, és hűtőben pihentetjük 20 percet. Ezután kiszaggatjuk, és sós vízben addig főzzük, amíg fel nem jön a tetejére. Leszűrjük, és egy nagy serpenyőben 2 evőkanál olajon megsütjük. Kiszedjük, majd félrerakjuk. 

A serpenyőbe dobjuk a vajat, és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a fehérborral és a tejszínnel. Beleszórjuk az apróra vágott snidlinget, és addig rotyogtatjuk, amíg be nem sűrűsödik, és a gnocchit ezzel a mártással tálaljuk.

TIPP: Ha van esetleg friss vagy fagyasztott medvehagymátok otthon, snidling helyett próbáljátok ki azzal is!

Vargányás gnocchi

Ha tetszett a Vargányás gnocchi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept