Szendvics

Vegamuffulettaszendvics

Vega muffuletta szendvics

Hozzávalók
A tapenádhoz
100 g
szárított paradicsom
2 gerezd
fokhagyma
100 g
fekete olajbogyó
100 g
zöld olajbogyó
3 ek
olívaolaj
só, bors
A szendvics összeállításához
1 db
cukkini
(kb. 200 g)
1 db
padlizsán
(kb. 200 g)
3 ek
olaj
só, bors
1 db
kör alakú cipó
(500-700 g)
1 ek
magos mustár
2 marék
madársaláta
100 g
cheddar sajt
100 g
trappista
1 db
piros kaliforniai paprika

Elkészítés

A vega muffulettához először az a tapenádot készítjük el. A hozzávalókat egy aprítógépben durvára zúzzuk. A cukkinit és a padlizsánt felszeleteljük kb. fél cm vastagságú szeletekre, és egy serpenyőben, az olajon pár perc alatt átpirítjuk őket, közben sózzuk, borsozzuk.

Vega muffuletta szendvics

A cipót kettévágjuk, majd rétegesen belerakjuk a hozzávalókat. A mustárt, a madársalátát, jöhet pár szelet cukkini és padlizsán, a kétféle sajt, a tapenád és a paprikaszeletek. Végül egy újabb réteg ezekből. Az egészre rárakjuk a kenyér felső felét, négy helyen áttűzzük, és négyfelé vágjuk.

Vega muffuletta szendvics
Vega muffuletta szendvics

Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 10 perc
Összesen: 25 perc

Még több szendó:

Pesztós-csirkés melegszendvics

Tripla sajtos gofriszendvics

Grillezett camembert sajtos szendvics

www.streetkitchen.hu

Ez a szendvics önmagában elég robusztus, de természetesen egy sima zsemlében vagy akár kifliben is elkészíthetitek, hogy beleférjen a gyerekek uzsonnás dobozába.

pictogram

Vega

Hozzávalók

4 szendvicshez
A tapenádhoz
100 g
szárított paradicsom
2 gerezd
fokhagyma
100 g
fekete olajbogyó
100 g
zöld olajbogyó
3 ek
olívaolaj
só, bors
A szendvics összeállításához
1 db
cukkini
(kb. 200 g)
1 db
padlizsán
(kb. 200 g)
3 ek
olaj
só, bors
1 db
kör alakú cipó
(500-700 g)
1 ek
magos mustár
2 marék
madársaláta
100 g
cheddar sajt
100 g
trappista
1 db
piros kaliforniai paprika

A vega muffulettához először az a tapenádot készítjük el. A hozzávalókat egy aprítógépben durvára zúzzuk. A cukkinit és a padlizsánt felszeleteljük kb. fél cm vastagságú szeletekre, és egy serpenyőben, az olajon pár perc alatt átpirítjuk őket, közben sózzuk, borsozzuk.

Vega muffuletta szendvics

A cipót kettévágjuk, majd rétegesen belerakjuk a hozzávalókat. A mustárt, a madársalátát, jöhet pár szelet cukkini és padlizsán, a kétféle sajt, a tapenád és a paprikaszeletek. Végül egy újabb réteg ezekből. Az egészre rárakjuk a kenyér felső felét, négy helyen áttűzzük, és négyfelé vágjuk.

Vega muffuletta szendvics
Vega muffuletta szendvics

Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 10 perc
Összesen: 25 perc

Még több szendó:

Pesztós-csirkés melegszendvics

Tripla sajtos gofriszendvics

Grillezett camembert sajtos szendvics

Ha tetszett a Vega muffuletta szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept