Vegetáriánus ételek

Vegavöröslencséschilisbab

Vega vörös lencsés chilis bab
Vega vörös lencsés chilis bab rizzsel és avokádóval

Hozzávalók
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(140 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 db
piros kaliforniai paprika
(150 g/db)
bors
1 tk
oregánó
2 tk
őrölt kömény
1 tk
füstölt paprika
chili ízlés szerint
1 ek
paradicsompüré
200 g
vörös lencse
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
600 ml
víz vagy zöldségalaplé
1 konzerv
csemegekukorica
(340 g-os kiszerelés)
1 konzerv
vörösbab
(400 g-os kiszerelés)
0.5 db
lime leve
A tálaláshoz
4 adag
párolt rizs
0.5 db
lime
1 db
avokádó
0.5 csokor
koriander

Elkészítés
  1. A hagymát finomra aprítjuk, és kevés olajon elkezdjük puhítani két gerezd aprított fokhagymával együtt egy lábasban.

  2. Pár perc pirítás után a felkockázott paprikát is hozzáadjuk, átkeverjük, sózzuk, borsozzuk. 

  3. Hozzáadjuk a fűszereket és a paradicsompürét is, kicsit lepirítjuk, majd jöhet a lábasba az átmosott lencse. Felöntjük a paradicsomkonzervvel és annyi alaplével, ami ellepi. 

  4. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a lencse megpuhul. Belekeverjük a lecsöpögtetett kukoricát és babot, pár percig rotyogtatjuk, majd elzárjuk a tűzhelyet és hozzáadunk 1 gerezd zúzott fokhagymát és pár csepp lime-levet is.

  5. Tálalhatjuk bowl-ként rizzsel, lime-gerezdekkel és szeletelt avokádóval, de ugyanezeket betekerve egy tortillalapba iskolába vagy munkába is magunkkal tudjuk vinni. Egy kis extra lime és koriander pedig mindig elfér a tetején. 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Nekem mondhatja bárki, hogy a chilis bab csak hússal jó. Amíg nem kóstoltad, ne okoskodj! 🙂 Főzd meg és meglátod, hogy így is tuti.

pictogram

Vega

A vega vörös lencsés chilis bab az egyik legjobb bizonyíték arra, hogy egy kiadós, fűszeres, melengető fogáshoz egyáltalán nem kell hús. A vöröslencse gyorsan fő, jól sűrít, és olyan kellemesen krémes állaga lesz, hogy simán helyettesíti a darált húst – sőt, még jobban is áll neki ez a vegás verzió. 1 nap állás után még finomabb, hűtőben simán elvan 3 napig, sőt: dobozolva munkába is tökéletes ebéd. Egyszerű, pénztárcabarát, tápláló, és annyira jó, hogy még a húsevők is repetáznak.

Hozzávalók

4 főre
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(140 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 db
piros kaliforniai paprika
(150 g/db)
bors
1 tk
oregánó
2 tk
őrölt kömény
1 tk
füstölt paprika
chili ízlés szerint
1 ek
paradicsompüré
200 g
vörös lencse
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
600 ml
víz vagy zöldségalaplé
1 konzerv
csemegekukorica
(340 g-os kiszerelés)
1 konzerv
vörösbab
(400 g-os kiszerelés)
0.5 db
lime leve
A tálaláshoz
4 adag
párolt rizs
0.5 db
lime
1 db
avokádó
0.5 csokor
koriander

Elkészítés

  1. A hagymát finomra aprítjuk, és kevés olajon elkezdjük puhítani két gerezd aprított fokhagymával együtt egy lábasban.

  2. Pár perc pirítás után a felkockázott paprikát is hozzáadjuk, átkeverjük, sózzuk, borsozzuk. 

  3. Hozzáadjuk a fűszereket és a paradicsompürét is, kicsit lepirítjuk, majd jöhet a lábasba az átmosott lencse. Felöntjük a paradicsomkonzervvel és annyi alaplével, ami ellepi. 

  4. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a lencse megpuhul. Belekeverjük a lecsöpögtetett kukoricát és babot, pár percig rotyogtatjuk, majd elzárjuk a tűzhelyet és hozzáadunk 1 gerezd zúzott fokhagymát és pár csepp lime-levet is.

  5. Tálalhatjuk bowl-ként rizzsel, lime-gerezdekkel és szeletelt avokádóval, de ugyanezeket betekerve egy tortillalapba iskolába vagy munkába is magunkkal tudjuk vinni. Egy kis extra lime és koriander pedig mindig elfér a tetején. 

Ha tetszett a vega vörös lencsés chilis bab receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése