A 4-féle gombából készülő gombapörkölt első lépéseként a vöröshagymát felaprítjuk, olívaolajon alaposan lepirítjuk, majd hozzádobjuk a zúzott fokhagymát is, és még 2-3 percig pirítjuk. Mehet bele a felkockázott paradicsom és paprika, és fedő alatt 5-6 percig pároljuk, amíg levet eresztenek. A gombákat közepes darabokra vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben lepirítjuk olívaolajon.
A pörköltalapot felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket, majd fűszerezzük, hozzáadjuk a paprikakrémet, további 5-6 percig főzzük, majd felöntjük a vörösborral és újabb 10 percig főzzük. Ezután kikapjuk belőle a babérleveleket, és krémesre turmixoljuk egy botmixerrel. Hozzádobjuk a lepirított gombákat, és közepes lángon 5 perc alatt összerottyantjuk.
Tésztával, nokedlivel, rizzsel vagy az általunk kedvelt körettel és egy nagy kanál tejföllel tálaljuk.

- Elkészítési idő: 45 perc