Saláták

Vegazöldséges-tofussaláta

Vega zöldséges-tofus saláta

Hozzávalók
200 g
csiperkegomba
200 g
tofu
3 ek
olaj
1 mk
füstölt paprika
só, bors
1 db
cukkini
1 db
sárga kaliforniai paprika
1 db
piros kaliforniai paprika
1 tk
őrölt kömény
2 marék
rukkola
1 csokor
petrezselyem
1 db
citrom leve
60 ml
olívaolaj

Elkészítés
A gombát vékonyan felszeleteljük, és forró, száraz serpenyőben lepirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A tofut 2 x 2 centis kockákra vágjuk, meglocsoljuk 2 ek olajjal, megszórjuk a füstölt paprikával, sózzuk, borsozzuk, és megpirítjuk a serpenyőben. A cukkinit fél centisre karikázzuk, és 1 ek olajon megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, majd a vékonyra felcsíkozott paprikákat is megpirítjuk, közben megszórjuk a köménnyel, és szintén sózzuk, borsozzuk. 
A petrezselymet felaprítjuk, összekeverjük az olívaolajjal és a citromlével, majd összeforgatjuk a zöldségekkel az összes megpirított zöldséggel és a rukkolával. Rádobjuk a tofukockákat, még egyszer alaposan átforgatjuk, és kész is.Ha tetszett a vega zöldséges-tofus saláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ebben a kánikulában az ember nem minden nap kívánja a nehéz, húsos ételeket. Ezekre a napokra csodás alternatíva lehet ez a zöldséges tofusaláta!

Hozzávalók

2 - 4 főre
200 g
csiperkegomba
200 g
tofu
3 ek
olaj
1 mk
füstölt paprika
só, bors
1 db
cukkini
1 db
sárga kaliforniai paprika
1 db
piros kaliforniai paprika
1 tk
őrölt kömény
2 marék
rukkola
1 csokor
petrezselyem
1 db
citrom leve
60 ml
olívaolaj
A gombát vékonyan felszeleteljük, és forró, száraz serpenyőben lepirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A tofut 2 x 2 centis kockákra vágjuk, meglocsoljuk 2 ek olajjal, megszórjuk a füstölt paprikával, sózzuk, borsozzuk, és megpirítjuk a serpenyőben. A cukkinit fél centisre karikázzuk, és 1 ek olajon megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, majd a vékonyra felcsíkozott paprikákat is megpirítjuk, közben megszórjuk a köménnyel, és szintén sózzuk, borsozzuk. 
A petrezselymet felaprítjuk, összekeverjük az olívaolajjal és a citromlével, majd összeforgatjuk a zöldségekkel az összes megpirított zöldséggel és a rukkolával. Rádobjuk a tofukockákat, még egyszer alaposan átforgatjuk, és kész is.Ha tetszett a vega zöldséges-tofus saláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Vega zöldséges-tofus saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept