Vegán receptek

Vegánbanánkenyér

Vegán banánkenyér
Vegán banánkenyér tányéron

Hozzávalók
4 db
érett banán
120 ml
cukormentes mandulaital
100 g
nádcukor
80 ml
olvasztott kókuszolaj
250 g
finomliszt
1.5 tk
sütőpor
1 tk
őrölt fahéj
1 tk
vaníliaaroma
50 g
durvára vágott földimogyoró
50 g
földimogyoró
(egész)
1 csipet
1
banán
(a tetejére, félbevágva)

Elkészítés
  1. Egy nagy tálban villával pépesre törünk három meghámozott, érett banánt, majd hozzáadjuk a mandulaitalt, a cukrot és a kókuszolajat. Csomómentesre keverjük a masszát, majd hozzáadjuk a finomlisztet, a sütőport, a fahéjat és a vaníliaaromát. Végül belerakjuk a kétféle mogyorót, a sót és simára keverjük. 

  2. A kész tésztát a sütőpapírral bélelt formába öntjük, és teszünk a tetejére egy hosszában félbevágott banánt. Betoljuk a formát az előmelegített, 170 fokos sütőbe, és 50 percig sütjük, vagy amíg a beleszúrt tű tisztán kijön. 

  3. Miután megsült, hagyjuk 10 percig a formában pihenni, majd kiborítjuk, és egy rácson teljesen kihűtjük, mielőtt szeletelnénk.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Puha, szaftos és illatos – ez a vegán banánkenyér a legjobb bizonyíték arra, hogy egy egyszerű alapanyagból is készülhet mennyei sütemény. A banán édessége, a fahéj fűszeressége és a roppanós mogyoró együtt adja azt az otthonos ízt, amit reggelire, egy délutáni kávéhoz vagy akár desszertként is imádni fogsz.

pictogram

Vegán

A vegán banánkenyér igazi jolly joker, ha gyors, mégis tartalmas sütire vágysz. Nem kell hozzá sem tojás, sem tejtermék, mégis puha, szaftos és édes. A túlérett banán itt nem mellékszereplő: tökéletes alapot ad egy olyan desszerthez, amitől az egész lakás oltári jó illatban úszik majd.

Hozzávalók

1 26 cm hosszú püspökkenyérformához:
4 db
érett banán
120 ml
cukormentes mandulaital
100 g
nádcukor
80 ml
olvasztott kókuszolaj
250 g
finomliszt
1.5 tk
sütőpor
1 tk
őrölt fahéj
1 tk
vaníliaaroma
50 g
durvára vágott földimogyoró
50 g
földimogyoró
(egész)
1 csipet
1
banán
(a tetejére, félbevágva)

Elkészítés

  1. Egy nagy tálban villával pépesre törünk három meghámozott, érett banánt, majd hozzáadjuk a mandulaitalt, a cukrot és a kókuszolajat. Csomómentesre keverjük a masszát, majd hozzáadjuk a finomlisztet, a sütőport, a fahéjat és a vaníliaaromát. Végül belerakjuk a kétféle mogyorót, a sót és simára keverjük. 

  2. A kész tésztát a sütőpapírral bélelt formába öntjük, és teszünk a tetejére egy hosszában félbevágott banánt. Betoljuk a formát az előmelegített, 170 fokos sütőbe, és 50 percig sütjük, vagy amíg a beleszúrt tű tisztán kijön. 

  3. Miután megsült, hagyjuk 10 percig a formában pihenni, majd kiborítjuk, és egy rácson teljesen kihűtjük, mielőtt szeletelnénk.

vegan-banankenyer
Vegán banánkenyér (Street Kitchen)

A vegán változat nemcsak azoknak jó választás, akik kerülik az állati eredetű alapanyagokat, hanem mindenkinek, aki egy kicsit könnyedebb, de mégis laktató sütire vágyik. Ez az a süti, amit reggelire, uzsonnára vagy egy csésze kávé mellé is örömmel falunk.

A vegán banánkenyér után nem vagyunk restek még három vegán édességet mutatni, hogy legyen miből válogatni!

Vegán túrógombóc

Mentes kókusztekercs

Vegán tiramisu

Ha tetszett a vegán banánkenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept