A vegán burgonyagombócos leves elkészítéséhez a burgonyát felkockázzuk és megfőzzük.
Mikor megfőtt, krumplinyomóval áttörjük, hogy krémes legyen, majd hozzáadjuk a lisztet, alaposan megsózzuk és tésztát gyúrunk belőle, ezután felhasználásig félrerakjuk.
A leves alapjához egy lábasban olajat hevítünk, majd a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát elkezdjük pirítani.
A répát, a karalábét, a szárzellert, a paradicsomot és a zellergumót 2x2 cm-es kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymás alaphoz, majd 5-6 percig pirítjuk.
Beletesszük a kétféle paprikakrémet, a fűszerpaprikát, sózzuk, borsozzuk, és beledobunk egy spárgával átkötött petrezselyemcsokrot is. Alaposan elkeverjük, majd felöntjük az alaplével. 15 perc főzés után beletesszük a zöldbabot, és további 10 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A begyúrt burgonyás tésztából 15 g-os golyókat formázunk nedves vagy olajos kézzel. Összesen kb. 40 darab golyót kell kapnunk, amiket aztán gyöngyöző vízben 8 perc alatt kifőzünk.
A vegafölt kikeverjük egy merőkanálnyi levessel, belenyomjuk a citrom levét és visszacsorgatjuk a levesbe. Alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a kifőtt krumpligombócokat is, és 2 perc alatt összefőzzük a levest. Tálaláskor vegafölt kanalazunk rá.
Vegánburgonyagombócosleves
Egy ennyire krémes, ízes, gazdag és laktató levest vétek kihagyni! Ez volt az első étel, ami elfogyott az ebédlőben, szóval nem kell magyarázni, hogy mennyire imádta az egész SK-bázis. Azt azért el kell mondjuk, hogy az elkészítése nem két perc, de totál megéri, mert brutááális! :D
Vegán
Ha egy igazán laktató, ízgazdag és melengető levest keresel, ami ráadásul teljesen növényi alapú, akkor ez a vegán burgonyagombócos leves tökéletes választás. A puha krumpligombócok és a fűszeres, sűrű leves együttese garantáltan elnyeri a család minden tagjának tetszését.
Hozzávalók
A krumpligombóchoz
A leveshez:
A tálaláshoz
Elkészítés
A vegán burgonyagombócos leves elkészítéséhez a burgonyát felkockázzuk és megfőzzük.
Mikor megfőtt, krumplinyomóval áttörjük, hogy krémes legyen, majd hozzáadjuk a lisztet, alaposan megsózzuk és tésztát gyúrunk belőle, ezután felhasználásig félrerakjuk.
A leves alapjához egy lábasban olajat hevítünk, majd a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát elkezdjük pirítani.
A répát, a karalábét, a szárzellert, a paradicsomot és a zellergumót 2x2 cm-es kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymás alaphoz, majd 5-6 percig pirítjuk.
Beletesszük a kétféle paprikakrémet, a fűszerpaprikát, sózzuk, borsozzuk, és beledobunk egy spárgával átkötött petrezselyemcsokrot is. Alaposan elkeverjük, majd felöntjük az alaplével. 15 perc főzés után beletesszük a zöldbabot, és további 10 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A begyúrt burgonyás tésztából 15 g-os golyókat formázunk nedves vagy olajos kézzel. Összesen kb. 40 darab golyót kell kapnunk, amiket aztán gyöngyöző vízben 8 perc alatt kifőzünk.
A vegafölt kikeverjük egy merőkanálnyi levessel, belenyomjuk a citrom levét és visszacsorgatjuk a levesbe. Alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a kifőtt krumpligombócokat is, és 2 perc alatt összefőzzük a levest. Tálaláskor vegafölt kanalazunk rá.

Tipp: Tálald friss, ropogós kenyérrel vagy egy szelet pirítóssal, és élvezd a házias ízeket egy egészségesebb, növényi alapú változatban. Ha egyszer kipróbálod, biztosan gyakori vendég lesz az asztalodon!
Ha tetszett a Vegán burgonyagombócos leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!