Vegán receptek

Vegáncsokitorta

Vegán csokitorta
Vegán csokitorta

Hozzávalók
230 ml
növényi tej
1 ek
10%-os ecet
100 ml
étolaj
150 g
almapüré
230 ml
víz
320 g
kristálycukor
230 g
finomliszt
50 g
mandulaliszt
65 g
kakaópor
2 tk
sütőpor
1 tk
szódabikarbóna
1 csipet
A csokikrémhez
650 ml
növényi tejszín
600 g
étcsoki
220 g
margarin
A csokiöntethez
100 g
étcsoki

Elkészítés

Piskóta:

  • A növényi tejet elkeverjük robotgéppel egy nagy keverőtálban az ecettel, az olajjal, az almapürével, a vízzel és a kristálycukorral.

  • Ezután beleszitáljuk a többi hozzávalót, és a robotgéppel homogén masszát keverünk belőle.

  • A piskótaalapot eloszthatjuk egyenlően három, 20 cm átmérőjű tortaformába, de egyben is megsüthetjük. Én jobban szeretem három külön formában elkészíteni, nem kell bajlódni a vágással sütés után, és könnyebben átsülnek a piskótalapok. Ha egy formában sütöd, akkor a sütési idő lejártával mindenképpen ellenőrizd egy hurkapálcával, hogy átsült-e. Amennyiben nem, süsd még nyugodtan 10-15 percig, közben gyakran ellenőrizve, hogy hogyan áll a tészta.

  • A megsült piskótalapokat hűlni hagyjuk szobahőmérsékleten, kb. 1 órán keresztül, de harminc perc után kivesszük a tortaformából és így hűtjük tovább.

Csokikrém:

  • Elkészítjük a krémet, amihez vízgőz felett, egy nagyobb fémtálban felmelegítjük a növényi tejszínt, majd mikor meleg, de nem forr, beleszórjuk az étcsokit, levesszük a vízgőz felől és addig keverjük, míg a csoki teljesen felolvad benne.

  • Hagyjuk szobahőmérsékleten hűlni 1 órán át, majd a hűtőbe dobjuk további 3-4 órára, hogy alaposan ki tudjon hűlni.

  • Mikor kihűlt, robotgéppel 1 perc alatt fellazítjuk a krémet.

  • Egy másik keverőtálba dobjuk a hideg margarint. Nagyjából egy hőmérsékletűnek kell lennie a margarinnak és a krémnek is, hogy megelőzzük a kicsapódást.

  • A margarint kihabosítjuk a tálban, majd négy részletben hozzáadagoljuk a csokikrémet, és alaposan összekeverjük a robotgéppel. Ne dolgozzunk vele túl sokáig, csak épp addig, amíg felveszi a margarin a csokikrémet és egy szép fényes, homogén krémet kapunk. Ekkor dobjuk vissza a hűtőbe 30 percre.

A vegán csokitorta összeállítása:

  • Rakjuk rá egy tortatartóra az első piskótánkat, majd tegyünk rá a csokikrémből és egyenletesen kenjük el rajta, erre mehet a következő piskóta, majd megint krém, amit elkenünk, végül az utolsó piskóta, és ennek a tetejére a maradék krém.

  • Ezt a krémréteget nemcsak a tetején kell egyenletesen eldolgozni, de az oldalát is befedjük vele.

  • Mikor szépen mindenhol befedtük a tortát, visszadobjuk a hűtőbe minimum 2-3 órára.

  • A csokiöntethez vízgőz felett egy fém keverőtálban felolvasztjuk az étcsokit, majd egy habzsákba töltjük.

  • Kivesszük a tortát a hűtőből, vágunk egy kis lyukat a habzsák végére, majd körbe nyomjuk a torta tetejének szélét az öntettel. Hagyjuk, hogy oldalt lefolyjon kicsit.

  • Visszadobjuk a hűtőbe minimum 30 percre, és már szervírozhatjuk is.

www.streetkitchen.hu

Ez az ultimate vegán desszert. Nem túl édes, szuper krémes és annyira csokis, hogy húúúúúúúú. Imádtam elkészíteni és enni is. Simán elmegy szülinapi tortának, úgyhogy mentsd el a receptet, és készítsd el egy családi, baráti szülinap alkalmával. Slay!

pictogram

Vegán

Van az a süti, amit már az első szelet után újra meg akarsz sütni – na, ez pont olyan. Ez a vegán csokitorta nemcsak azoknak szól, akik növényi alapokon étkeznek, hanem mindenkinek, aki imádja a krémes, extra csokis desszerteket.

Hozzávalók

1 adag
230 ml
növényi tej
1 ek
10%-os ecet
100 ml
étolaj
150 g
almapüré
230 ml
víz
320 g
kristálycukor
230 g
finomliszt
50 g
mandulaliszt
65 g
kakaópor
2 tk
sütőpor
1 tk
szódabikarbóna
1 csipet
A csokikrémhez
650 ml
növényi tejszín
600 g
étcsoki
220 g
margarin
A csokiöntethez
100 g
étcsoki

Elkészítés

Piskóta:

  • A növényi tejet elkeverjük robotgéppel egy nagy keverőtálban az ecettel, az olajjal, az almapürével, a vízzel és a kristálycukorral.

  • Ezután beleszitáljuk a többi hozzávalót, és a robotgéppel homogén masszát keverünk belőle.

  • A piskótaalapot eloszthatjuk egyenlően három, 20 cm átmérőjű tortaformába, de egyben is megsüthetjük. Én jobban szeretem három külön formában elkészíteni, nem kell bajlódni a vágással sütés után, és könnyebben átsülnek a piskótalapok. Ha egy formában sütöd, akkor a sütési idő lejártával mindenképpen ellenőrizd egy hurkapálcával, hogy átsült-e. Amennyiben nem, süsd még nyugodtan 10-15 percig, közben gyakran ellenőrizve, hogy hogyan áll a tészta.

  • A megsült piskótalapokat hűlni hagyjuk szobahőmérsékleten, kb. 1 órán keresztül, de harminc perc után kivesszük a tortaformából és így hűtjük tovább.

Csokikrém:

  • Elkészítjük a krémet, amihez vízgőz felett, egy nagyobb fémtálban felmelegítjük a növényi tejszínt, majd mikor meleg, de nem forr, beleszórjuk az étcsokit, levesszük a vízgőz felől és addig keverjük, míg a csoki teljesen felolvad benne.

  • Hagyjuk szobahőmérsékleten hűlni 1 órán át, majd a hűtőbe dobjuk további 3-4 órára, hogy alaposan ki tudjon hűlni.

  • Mikor kihűlt, robotgéppel 1 perc alatt fellazítjuk a krémet.

  • Egy másik keverőtálba dobjuk a hideg margarint. Nagyjából egy hőmérsékletűnek kell lennie a margarinnak és a krémnek is, hogy megelőzzük a kicsapódást.

  • A margarint kihabosítjuk a tálban, majd négy részletben hozzáadagoljuk a csokikrémet, és alaposan összekeverjük a robotgéppel. Ne dolgozzunk vele túl sokáig, csak épp addig, amíg felveszi a margarin a csokikrémet és egy szép fényes, homogén krémet kapunk. Ekkor dobjuk vissza a hűtőbe 30 percre.

A vegán csokitorta összeállítása:

  • Rakjuk rá egy tortatartóra az első piskótánkat, majd tegyünk rá a csokikrémből és egyenletesen kenjük el rajta, erre mehet a következő piskóta, majd megint krém, amit elkenünk, végül az utolsó piskóta, és ennek a tetejére a maradék krém.

  • Ezt a krémréteget nemcsak a tetején kell egyenletesen eldolgozni, de az oldalát is befedjük vele.

  • Mikor szépen mindenhol befedtük a tortát, visszadobjuk a hűtőbe minimum 2-3 órára.

  • A csokiöntethez vízgőz felett egy fém keverőtálban felolvasztjuk az étcsokit, majd egy habzsákba töltjük.

  • Kivesszük a tortát a hűtőből, vágunk egy kis lyukat a habzsák végére, majd körbe nyomjuk a torta tetejének szélét az öntettel. Hagyjuk, hogy oldalt lefolyjon kicsit.

  • Visszadobjuk a hűtőbe minimum 30 percre, és már szervírozhatjuk is.

Ha tetszett a Vegán csokitorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept