Tészták

Vegánmacandcheese

Vegán mac and cheese

Hozzávalók
100 g
natúr kesudió
2 szál
közepes répa
1
kis fej salottahagyma
só, bors
1 ek
olaj
300 g
szarvacska vagy fusilli tészta
50 g
sörélesztőpehely
1 tk
vöröshagymapor
1 tk
fokhagymapor
¼ tk őrölt szerecsendió
1 ek
worcester szósz
100 - 120 ml
mandulatej
1 ek
zsemlemorzsa a tetejére
1 - 2 tk
füstölt paprika

Elkészítés

A kesudiót 300 ml vízbe áztatjuk 2-3 órára, az idő végéhez közeledve előmelegítjük a sütőt 180 fokra, légkeverésen. A répát és a hagymát megtisztítjuk, negyedekre vágjuk, majd sóval és borssal ízesítjük, kevés olajjal átforgatjuk. A zöldségeket kb. 30 perc alatt megsütjük, és feljebb vesszük a hőt 220 fokra. 

Amíg a tésztát al dentére főzzük, egy turmixba tesszük a sült zöldségeket, a kesudiót és az áztatóvíz felét a többi összetevővel együtt, és krémes, egynemű szószt készítünk belőle. Kóstoljuk meg többször is, hogy ízlésünk szerint tökéletesíthessük a fűszerek arányát. 

A „sajt” szószt összekeverjük a kifőtt tésztával egy hőálló tálban, megszórjuk a tetejét zsemlemorzsával, és a forró sütőben 10 perc alatt ropogós, aranyszínűre pirítjuk a tetejét. Tálalásnál megszórjuk egy kevés füstölt paprikával.

Vegán mac and cheese tálalása

www.streetkitchen.hu

A növényi étrend követőinek sem kell lemondaniuk erről a finomságról, hiszen itt a vegán mac & cheese recept! Próbáljátok ki akkor is, ha mindenevők vagytok, remek alternatíva, ha egy könnyebb sajtos tésztára vágytok, bárkit megtéveszt a kamu sajtszósz!

Hozzávalók

4 főre
100 g
natúr kesudió
2 szál
közepes répa
1
kis fej salottahagyma
só, bors
1 ek
olaj
300 g
szarvacska vagy fusilli tészta
50 g
sörélesztőpehely
1 tk
vöröshagymapor
1 tk
fokhagymapor
¼ tk őrölt szerecsendió
1 ek
worcester szósz
100 - 120 ml
mandulatej
1 ek
zsemlemorzsa a tetejére
1 - 2 tk
füstölt paprika

A kesudiót 300 ml vízbe áztatjuk 2-3 órára, az idő végéhez közeledve előmelegítjük a sütőt 180 fokra, légkeverésen. A répát és a hagymát megtisztítjuk, negyedekre vágjuk, majd sóval és borssal ízesítjük, kevés olajjal átforgatjuk. A zöldségeket kb. 30 perc alatt megsütjük, és feljebb vesszük a hőt 220 fokra. 

Amíg a tésztát al dentére főzzük, egy turmixba tesszük a sült zöldségeket, a kesudiót és az áztatóvíz felét a többi összetevővel együtt, és krémes, egynemű szószt készítünk belőle. Kóstoljuk meg többször is, hogy ízlésünk szerint tökéletesíthessük a fűszerek arányát. 

A „sajt” szószt összekeverjük a kifőtt tésztával egy hőálló tálban, megszórjuk a tetejét zsemlemorzsával, és a forró sütőben 10 perc alatt ropogós, aranyszínűre pirítjuk a tetejét. Tálalásnál megszórjuk egy kevés füstölt paprikával.

Vegán mac and cheese tálalása

Ha tetszett a Vegán mac and cheese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept