Vega kaják

Vegánpadthai

Vegán pad thai

Hozzávalók
A pad thaihoz
3 szál
újhagyma
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
1 db
sárga kaliforniai paprika
100 g
shimeji gomba
400 g
tofu
1 gerezd
fokhagyma
1 db
chili
320 g
pad thai rizstészta
30 ml
szezámolaj
60 g
pörkölt sós mogyoró
1 csokor
koriander
4 marék
mungóbabcsíra
A szószhoz
1 ek
tamarind paszta
100 ml
szójaszósz
40 g
barna cukor
1 ek
csípős szósz
2 db
lime leve
1 ek
mogyoróvaj
10 ml
rizsecet
120 ml
víz
1 tk
kurkuma

Elkészítés

A vegán pad thai első lépése, hogy az újhagymát, a répát és a kaliforniai paprikát vékony csíkokra vágjuk, a tofut felkockázzuk, a shimeji gombát pedig szálaira szedjük. A fokhagymát felaprítjuk a chilit kimagozzuk és apróra vágjuk. A rizstésztát fél órára langyos vízbe áztatjuk.

A pad thai szósz összetevőit egy nagyobb üvegbe tesszük, és alaposan összerázzuk.

Egy wokban szezámolajat hevítünk, lepirítjuk rajta a felkockázott tofut, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és chilit, és ezt is alaposan lepirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket meg a shimeji gombát, és közepes lángon 8-10 percig  pirítjuk az egészet. 

Belerakjuk a félig megpuhult rizstésztát, összekeverjük, majd nyakon öntjük a pad thai szószunkkal. Hozzádobjuk az aprított mogyoró és koriander nagy részét, és további 4-5 percig pirítjuk a szósszal együtt. Tálaláskor megszórjuk a maradék mogyoróval és korianderrel, valamint a mungóbabcsírával.

vegan-pad-thai-3
Vegán pad thai (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Még több pad thai:

Garnélás pad thai

Villámgyors pad thai néhány hozzávalóból

Surimi pad thai

www.streetkitchen.hu

Az előkészülete ennek az ételnek ugyan kicsit tovább tart, de akár nagyobb adagot is simán összedobhatsz belőle, ami több napra is tökéletes kalóriaszegény, fehérjedús opció.

pictogram

Vegán

Hozzávalók

4 adaghoz
A pad thaihoz
3 szál
újhagyma
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
1 db
sárga kaliforniai paprika
100 g
shimeji gomba
400 g
tofu
1 gerezd
fokhagyma
1 db
chili
320 g
pad thai rizstészta
30 ml
szezámolaj
60 g
pörkölt sós mogyoró
1 csokor
koriander
4 marék
mungóbabcsíra
A szószhoz
1 ek
tamarind paszta
100 ml
szójaszósz
40 g
barna cukor
1 ek
csípős szósz
2 db
lime leve
1 ek
mogyoróvaj
10 ml
rizsecet
120 ml
víz
1 tk
kurkuma

A vegán pad thai első lépése, hogy az újhagymát, a répát és a kaliforniai paprikát vékony csíkokra vágjuk, a tofut felkockázzuk, a shimeji gombát pedig szálaira szedjük. A fokhagymát felaprítjuk a chilit kimagozzuk és apróra vágjuk. A rizstésztát fél órára langyos vízbe áztatjuk.

A pad thai szósz összetevőit egy nagyobb üvegbe tesszük, és alaposan összerázzuk.

Egy wokban szezámolajat hevítünk, lepirítjuk rajta a felkockázott tofut, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és chilit, és ezt is alaposan lepirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket meg a shimeji gombát, és közepes lángon 8-10 percig  pirítjuk az egészet. 

Belerakjuk a félig megpuhult rizstésztát, összekeverjük, majd nyakon öntjük a pad thai szószunkkal. Hozzádobjuk az aprított mogyoró és koriander nagy részét, és további 4-5 percig pirítjuk a szósszal együtt. Tálaláskor megszórjuk a maradék mogyoróval és korianderrel, valamint a mungóbabcsírával.

vegan-pad-thai-3
Vegán pad thai (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Még több pad thai:

Garnélás pad thai

Villámgyors pad thai néhány hozzávalóból

Surimi pad thai

Ha tetszett a Vegán pad thai receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept