Hozzávalók
- 200 g garnéla
- 150 g rizstészta
- 5 ek étolaj
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm friss gyömbér
- ½ db nagy sárga chili
- ½ db kis piros chili
- 1 db pak choi
- só
- 1 marék mungóbabcsíra
- ½ db lime leve
- 50 g földimogyoró
- 1 db tojás
A marinádhoz
- 2 tk tamarindpaszta
- 2 tk barna cukor
- 1 ek szezámolaj
- 1 ek halszósz
- 2 ek víz
A tálaláshoz
- ½ csokor koriander
Hozzávalók
- 200 g garnéla
- 150 g rizstészta
- 5 ek étolaj
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm friss gyömbér
- ½ db nagy sárga chili
- ½ db kis piros chili
- 1 db pak choi
- só
- 1 marék mungóbabcsíra
- ½ db lime leve
- 50 g földimogyoró
- 1 db tojás
A marinádhoz
- 2 tk tamarindpaszta
- 2 tk barna cukor
- 1 ek szezámolaj
- 1 ek halszósz
- 2 ek víz
A tálaláshoz
- ½ csokor koriander
A garnélás pad thai első lépéseként a garnéla páncélját lehúzzuk és ha szükséges, a bélcsatornát is eltávolítjuk.
A rizstésztát fél órára hideg vízbe áztatjuk, majd sós vízben 1-2 perc alatt készre főzzük, leszűrjük és kicsit átolajozzuk, hogy ne tapadjon össze.
A marinád hozzávalóit egy tálban összekeverjük.
Egy wok serpenyőben 3 ek olajon, magas lángon elkezdjük pirítani a felszeletelt vöröshagymát. Ezután beledobjuk az apróra vágott fokhagymát, a reszelt gyömbért és a felszeletelt chiliket is. 1 perc pirítás után jöhet hozzá a feldarabolt pak choi és a megtisztított garnéla. Kicsit megsózzuk és mehet bele a pak choi zöld része és a marinád is, és az egészet átforgatjuk. Magas lángon 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a mungóbabcsírát, a lime-levet és a felaprított földimogyorót. Hozzáütünk egy tojást és belekeverjük a kifőtt tésztát is.
Tányérba szedjük és korianderzölddel megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a garnélás pad thai receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több ázsiai recept:
Mengyi kedvenc kínai diétás salátája