Vegán receptek

Vegánpirítotttészta(stirfrynoodle)

Vegán pirított tészta (stir fry noodle)

Hozzávalók
40 g
piros pritamin paprika
40 g
zöld pritamin paprika
40 g
sárga pritamin paprika
70 g
káposzta
40 g
laskagomba
50 g
répa
70 g
cukkini
1 szál
újhagyma
3 db
bébikukorica
50 g
pak choi
100 - 200 ml
olaj
0.5 ujjnyi
gyömbér
2 - 3
fokhagyma
1 - 2 db
chilipaprika
200 g
rizstészta
2 - 3 ek
szezámolaj
A szószhoz
150 - 200 ml
zöldségalaplé
2 ek
sötét szójaszósz
1 ek
világos szójaszósz
1 db
lime héja
0.5 db
lime leve
1 csapott tk
kukoricakeményítő
A tálaláshoz
1 marék
pirított földimogyoró
1 marék
aprított friss koriander

Elkészítés

A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk. A rizstésztát forró vízbe áztatjuk pár percre (típustól függ) de még ne főjön meg teljesen, aztán leszűrjük és egyből le hűtjük. A szószhoz az alapanyagokat összekeverjük.

A zöldségeket külön-külön maximum hőfokon, folyamatos keverés, rázogatás mellett lepirítjuk kevés olajon – ha az olajat felvette a zöldség, akkor időnként pótoljuk –, majd félretesszük. A rizstésztát elkezdjük pirítani a forró, füstölgő serpenyőben az olajon, rádobjuk a pirított zöldségeket, ráöntjük a szószt, és addig pirítjuk, amíg a szószunk be nem sűrűsödött. Meglocsoljuk szezámolajjal, megszórjuk aprított mogyoróval és korianderrel, és kész is vagyunk.

Vegán pirított tészta

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Nem kell megrémülni, ha nem pontosan azokat a zöldségeket találjátok otthon, amiket én használtam ehhez a király ázsiai kajához. Használjátok a fantáziátokat, és tegyetek bele azt, amit szerettek, nem nagyon lőhettek mellé!

pictogram

Vega

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

2 főre
40 g
piros pritamin paprika
40 g
zöld pritamin paprika
40 g
sárga pritamin paprika
70 g
káposzta
40 g
laskagomba
50 g
répa
70 g
cukkini
1 szál
újhagyma
3 db
bébikukorica
50 g
pak choi
100 - 200 ml
olaj
0.5 ujjnyi
gyömbér
2 - 3
fokhagyma
1 - 2 db
chilipaprika
200 g
rizstészta
2 - 3 ek
szezámolaj
A szószhoz
150 - 200 ml
zöldségalaplé
2 ek
sötét szójaszósz
1 ek
világos szójaszósz
1 db
lime héja
0.5 db
lime leve
1 csapott tk
kukoricakeményítő
A tálaláshoz
1 marék
pirított földimogyoró
1 marék
aprított friss koriander

A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk. A rizstésztát forró vízbe áztatjuk pár percre (típustól függ) de még ne főjön meg teljesen, aztán leszűrjük és egyből le hűtjük. A szószhoz az alapanyagokat összekeverjük.

A zöldségeket külön-külön maximum hőfokon, folyamatos keverés, rázogatás mellett lepirítjuk kevés olajon – ha az olajat felvette a zöldség, akkor időnként pótoljuk –, majd félretesszük. A rizstésztát elkezdjük pirítani a forró, füstölgő serpenyőben az olajon, rádobjuk a pirított zöldségeket, ráöntjük a szószt, és addig pirítjuk, amíg a szószunk be nem sűrűsödött. Meglocsoljuk szezámolajjal, megszórjuk aprított mogyoróval és korianderrel, és kész is vagyunk.

Vegán pirított tészta

Ha tetszett a Vegán pirított tészta (stir fry noodle) receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept