Street Kitchen

Vegánzöldborsófőzelék

Vegán zöldborsófőzelék

Hozzávalók
1 fej
vöröshagyma
(180 g/fej)
2 ek
étolaj
3 gerezd
fokhagyma
240 g
tisztított burgonya
só, bors
600 ml
növényi tej
700 g
fagyasztott zöldborsó
0.5 csokor
bazsalikom
0.5 csokor
petrezselyem
1 db
citrom leve
A tálaláshoz
2 szelet
kovászos kenyér

Elkészítés

A vegán zöldborsófőzelék első lépéseként a finomra vágott vöröshagymát egy lábasban lepirítjuk a forró olajon, majd hozzádobjuk a reszelt fokhagymát és az 1 cm-es kockákra vágott burgonyát is. Sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük és felöntjük a növényi tejjel. 15 perc alatt puhára főzzük benne a burgonyát, közben félidőnél hozzádobjuk a zöldborsó felét.

Mikor megpuhult a burgonya, az egészet egy turmixba öntjük és a zöldfűszerekkel együtt krémesre turmixoljuk. Visszaöntjük a lábasba és hozzáadjuk a maradék zöldborsót is, ízesítjük a citrom kifacsart levével és még 5 percig főzzük. Tányérokba szedjük és kovászos kenyérrel tálaljuk.

Vegán zöldborsófőzelék recept
Vegán zöldborsófőzelék (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Nincs is jobb a vegán zöldborsófőzelék ízeinél. Ha szeretnél még több finom és tápláló főzeléket enni, akkor próbáld ki ezeket a recepteket, amelyek nemcsak finomak, hanem könnyen elkészíthetők is! Tökéletes választás a hétköznapokra vagy egy különleges étkezéshez.

Vegán babfőzelék

Kakukkfüves burgonyafőzelék

Újhagymás kelbimbófőzelék

www.streetkitchen.hu

Igen, a zöldborsófőzeléket is könnyedén lehet veganizálni. Itt is van hozzá a recept, hogy ne kelljen sokáig keresgélni! :D

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

2 főre
1 fej
vöröshagyma
(180 g/fej)
2 ek
étolaj
3 gerezd
fokhagyma
240 g
tisztított burgonya
só, bors
600 ml
növényi tej
700 g
fagyasztott zöldborsó
0.5 csokor
bazsalikom
0.5 csokor
petrezselyem
1 db
citrom leve
A tálaláshoz
2 szelet
kovászos kenyér

A vegán zöldborsófőzelék első lépéseként a finomra vágott vöröshagymát egy lábasban lepirítjuk a forró olajon, majd hozzádobjuk a reszelt fokhagymát és az 1 cm-es kockákra vágott burgonyát is. Sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük és felöntjük a növényi tejjel. 15 perc alatt puhára főzzük benne a burgonyát, közben félidőnél hozzádobjuk a zöldborsó felét.

Mikor megpuhult a burgonya, az egészet egy turmixba öntjük és a zöldfűszerekkel együtt krémesre turmixoljuk. Visszaöntjük a lábasba és hozzáadjuk a maradék zöldborsót is, ízesítjük a citrom kifacsart levével és még 5 percig főzzük. Tányérokba szedjük és kovászos kenyérrel tálaljuk.

Vegán zöldborsófőzelék recept
Vegán zöldborsófőzelék (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Nincs is jobb a vegán zöldborsófőzelék ízeinél. Ha szeretnél még több finom és tápláló főzeléket enni, akkor próbáld ki ezeket a recepteket, amelyek nemcsak finomak, hanem könnyen elkészíthetők is! Tökéletes választás a hétköznapokra vagy egy különleges étkezéshez.

Vegán babfőzelék

Kakukkfüves burgonyafőzelék

Újhagymás kelbimbófőzelék

Ha tetszett a vegán zöldborsófőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése