Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 3 ek zsír
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 3 db babérlevél
- 4 szál kakukkfű
- 1 tk 10%-os ecet
- 2 ek finomliszt
- 130 g tejföl
A tálaláshoz
- 1 szál kakukkfű
- 2 ek pirított hagyma
Kakukkfüves burgonyafőzelék
Együtt enni jó! támogatója a
Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 3 ek zsír
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 3 db babérlevél
- 4 szál kakukkfű
- 1 tk 10%-os ecet
- 2 ek finomliszt
- 130 g tejföl
A tálaláshoz
- 1 szál kakukkfű
- 2 ek pirított hagyma
A kakukkfüves burgonyafőzelék elkészítésének első lépése, hogy a burgonyát megtisztítjuk, majd kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk. Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, rádobjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymákat, és üvegesre pirítjuk. Erre az alapra mehet a kockákra vágott burgonya, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérlevelet, és a kakukkfű ágakról lehúzott leveleket is.
A burgonyát puhára főzzük a vízben kb.15-20 perc alatt, majd egy burgonyatörővel áttörjük kicsit a főzeléket, hogy néhol krémesebb, néhol darabosabb maradhasson. Az ecetet, lisztet és tejfölt elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük vele a főzeléket. Pár friss kakukkfűlevéllel és pirított hagymával tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a kakukkfüves burgonyafőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!