Húsételek

Velőscsontgrillen

Velős csont grillen

Hozzávalók
2 db
velős csont hosszában kettévágva (4 fél)
só, bors
cukor
A retekrelish-hez
4 - 6 db
hónapos retek
2 - 3 db
csemegeuborka
2 db
paradicsom
60 g
kapribogyó
só, bors
50 ml
olívaolaj
30 g
magos mustár
1 kis csokor
petrezselyem

Elkészítés

A retekrelish-hez a hónapos retket először szeletekre, majd csíkokra, végül kis kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük. A csemegeuborkát ugyanígy felkockázzuk, és a retekhez keverjük. A paradicsomot felcikkezzük, leszedjük a héját, apróra vágjuk, és ezt is a relishbe keverjük. Egy maréknyi kapribogyót durvára vágunk, ezt is a relishbe keverjük, majd sózzuk, borsozzuk, olívaolajat, mustárt és aprított petrezselymet adunk hozzá. A petrezselyem zsenge szárát is belevágjuk, hogy friss ropogósságot adjon. Jól összeforgatjuk, és állni hagyjuk, amíg megsülnek a csontok.

Amíg nem használjuk fel, a velős csontot hűtőben kell tartani, mert nagyon zsíros, és így szétfolyna. Érdemes sütés előtt lekapargatni a kis cafatokat, mert ezek könnyen megégnek a grillen. 

A velős csontokat sózzuk, borsozzuk, és a közepes lángra előmelegített (ez kb. 180-200 fok) grillre tesszük, csontos felével lefelé, majd rácsukjuk a tetejét, hogy kellő hőt kapjon.

Velős csont grillen

Körülbelül 15 percig sütjük, utána pedig egy villával tudjuk ellenőrizni, hogy kellőképpen felpuhult-e már. Elég csak a tetejére tenni, a saját súlya alatt bele kell süllyednie a villának.

Ha késznek ítéljük, kevés cukorral megszórjuk a csontok tetejét, és grillbegyújtóval vagy szakácsfáklyával rákaramellizáljuk.

Két jó kanálnyi relishsel megszórjuk, közben pedig kenyeret pirítunk, amit jól bedörzsölünk a fokhagymával.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Kevés ilyen egyszerű, viszont annál villantósabb dolgot csinálhattok otthon a grillen - egy jó sör mellé pedig higgyétek el, elég frankón csúszik!

Hozzávalók

4 főre
2 db
velős csont hosszában kettévágva (4 fél)
só, bors
cukor
A retekrelish-hez
4 - 6 db
hónapos retek
2 - 3 db
csemegeuborka
2 db
paradicsom
60 g
kapribogyó
só, bors
50 ml
olívaolaj
30 g
magos mustár
1 kis csokor
petrezselyem

A retekrelish-hez a hónapos retket először szeletekre, majd csíkokra, végül kis kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük. A csemegeuborkát ugyanígy felkockázzuk, és a retekhez keverjük. A paradicsomot felcikkezzük, leszedjük a héját, apróra vágjuk, és ezt is a relishbe keverjük. Egy maréknyi kapribogyót durvára vágunk, ezt is a relishbe keverjük, majd sózzuk, borsozzuk, olívaolajat, mustárt és aprított petrezselymet adunk hozzá. A petrezselyem zsenge szárát is belevágjuk, hogy friss ropogósságot adjon. Jól összeforgatjuk, és állni hagyjuk, amíg megsülnek a csontok.

Amíg nem használjuk fel, a velős csontot hűtőben kell tartani, mert nagyon zsíros, és így szétfolyna. Érdemes sütés előtt lekapargatni a kis cafatokat, mert ezek könnyen megégnek a grillen. 

A velős csontokat sózzuk, borsozzuk, és a közepes lángra előmelegített (ez kb. 180-200 fok) grillre tesszük, csontos felével lefelé, majd rácsukjuk a tetejét, hogy kellő hőt kapjon.

Velős csont grillen

Körülbelül 15 percig sütjük, utána pedig egy villával tudjuk ellenőrizni, hogy kellőképpen felpuhult-e már. Elég csak a tetejére tenni, a saját súlya alatt bele kell süllyednie a villának.

Ha késznek ítéljük, kevés cukorral megszórjuk a csontok tetejét, és grillbegyújtóval vagy szakácsfáklyával rákaramellizáljuk.

Két jó kanálnyi relishsel megszórjuk, közben pedig kenyeret pirítunk, amit jól bedörzsölünk a fokhagymával.

Ha tetszett a Velős csont grillen receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept