Szendvics

Velőspirítós

Velős pirítós

Hozzávalók
2 ek
sertészsír
2 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
1 kg
sertésvelő
só, bors
1 ek
fűszerpaprika
A tálaláshoz
4 szelet
kenyér
1 fej
lila hagyma
(120 g/fej)
1 db
hegyes-erős paprika
1 mk
fűszerpaprika

Elkészítés

A velős pirítós recept első lépéseként egy nagyobb serpenyőben zsírt melegítünk és közepes hőfokon megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Ha áttetszőre sült a hagyma, hozzáadjuk a velőt és magas hőfokon lepirítjuk 6-8 perc alatt, közben sózzuk, borsozzuk. Az utolsó 1 percben meghintjük a fűszerpaprikával, megvárjuk, hogy szépen kioldódjon a színe, aztán le is húzhatjuk a tűzről. 

A kenyereket előpirítjuk 5 perc alatt a 230 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton. Majd rákenjük a velős ragut és visszatesszük a sütőbe további 2-3 percre. A kész velős pirítóst vékonyra szeletelt lila hagymával és hegyes-erőssel tálaljuk, és megszórjuk egy kevés fűszerpaprikával.

Velős pirítós recept
Velős pirítós (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 8 perc

A velős pirítós recept után, ezeket a kenyérre kenhető finomságokat se hagyd ki:

Ajváros-fetás padlizsánkrém pirítóssal

Mindenki kedvence: a klasszikus körözött

Kolbászos szendvicskrém

www.streetkitchen.hu

Egyeseknek igazán bizarr étel lehet a következő... mert azért lássuk be, a sertés agyát fogyasztani nem mindennapi dolog. De ha ezt a tényezőt félre tudod tenni, máris a világ egyik legjobb csemegéjéhez lesz szerencséd!

Hozzávalók

4 főre
2 ek
sertészsír
2 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
1 kg
sertésvelő
só, bors
1 ek
fűszerpaprika
A tálaláshoz
4 szelet
kenyér
1 fej
lila hagyma
(120 g/fej)
1 db
hegyes-erős paprika
1 mk
fűszerpaprika

A velős pirítós recept első lépéseként egy nagyobb serpenyőben zsírt melegítünk és közepes hőfokon megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Ha áttetszőre sült a hagyma, hozzáadjuk a velőt és magas hőfokon lepirítjuk 6-8 perc alatt, közben sózzuk, borsozzuk. Az utolsó 1 percben meghintjük a fűszerpaprikával, megvárjuk, hogy szépen kioldódjon a színe, aztán le is húzhatjuk a tűzről. 

A kenyereket előpirítjuk 5 perc alatt a 230 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton. Majd rákenjük a velős ragut és visszatesszük a sütőbe további 2-3 percre. A kész velős pirítóst vékonyra szeletelt lila hagymával és hegyes-erőssel tálaljuk, és megszórjuk egy kevés fűszerpaprikával.

Velős pirítós recept
Velős pirítós (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 8 perc

A velős pirítós recept után, ezeket a kenyérre kenhető finomságokat se hagyd ki:

Ajváros-fetás padlizsánkrém pirítóssal

Mindenki kedvence: a klasszikus körözött

Kolbászos szendvicskrém

Ha tetszett a Velős pirítós receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept