Ázsiai kaják

Vietnáminyáritekercs

Vietnámi nyári tekercs

Hozzávalók
180 g
üvegtészta cérnametélt
1 szál
sárgarépa
(140 g/szál)
0.25 fej
lila hagyma
(120 g/fej)
0.5 db
kápia paprika
90 g
surimi
étolaj
1 db
csirkemellfilé
(120 g/db)
6 db
22 cm-es rizslap
A mártogatóshoz
2 ek
mogyoróvaj
50 ml
szójaszósz
1 ek
méz
2 gerezd
fokhagyma
kb. 50 ml víz

Elkészítés

Így készül a vietnámi nyári tekercs.

Az üvegtésztát hőálló tálba tesszük, leforrázzuk és lefedjük, amíg meg nem puhul, majd leszűrjük és hideg vízzel lehűtjük. 

Tetszőlegesen felaprítjuk a zöldségeket: én a hagymát és a kápiát csíkokra, a répát meg vékony szeletekre vágtam. A csirkemellet forró serpenyőben, közepes lángon oldalanként 2-3 percig sütjük az olajon. Közben sózzuk, majd félretesszük pihenni.

A surimit és a csirkét is felszeleteljük, és indulhat az összeállítás. A rizslapokat kb. 0,5 percre hideg vízbe áztatjuk. Érdemes egyenként haladni, nehogy összetapadjanak. A megpuhult rizslapra sorakoztatjuk a zöldségeket, a surimit és a csirkét, és persze küldünk rá üvegtésztát is, aztán behajtjuk a két oldalát és szorosan feltekerjük.

A mártogatóshoz összekeverjük a mogyoróvajat, a szójaszószt, a mézet és a reszelt fokhagymát, és ha szükséges, egy kevés vízzel fellazítjuk.

vietnami-nyari-tekercs-1
Vietnámi nyári tekercs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több fullos vietnámi kajára éheztek? Na jó, hozunk még recepteket:

Vietnami csirkesaláta

Sertés bánh mí

Vietnámi kávé

www.streetkitchen.hu

Azért Vietnámban nem most másztak le a falvédőről: ez a kaja egyszerűen tarol, brutál frissítő és igazi ízbomba.

Hozzávalók

2 főre
180 g
üvegtészta cérnametélt
1 szál
sárgarépa
(140 g/szál)
0.25 fej
lila hagyma
(120 g/fej)
0.5 db
kápia paprika
90 g
surimi
étolaj
1 db
csirkemellfilé
(120 g/db)
6 db
22 cm-es rizslap
A mártogatóshoz
2 ek
mogyoróvaj
50 ml
szójaszósz
1 ek
méz
2 gerezd
fokhagyma
kb. 50 ml víz

Így készül a vietnámi nyári tekercs.

Az üvegtésztát hőálló tálba tesszük, leforrázzuk és lefedjük, amíg meg nem puhul, majd leszűrjük és hideg vízzel lehűtjük. 

Tetszőlegesen felaprítjuk a zöldségeket: én a hagymát és a kápiát csíkokra, a répát meg vékony szeletekre vágtam. A csirkemellet forró serpenyőben, közepes lángon oldalanként 2-3 percig sütjük az olajon. Közben sózzuk, majd félretesszük pihenni.

A surimit és a csirkét is felszeleteljük, és indulhat az összeállítás. A rizslapokat kb. 0,5 percre hideg vízbe áztatjuk. Érdemes egyenként haladni, nehogy összetapadjanak. A megpuhult rizslapra sorakoztatjuk a zöldségeket, a surimit és a csirkét, és persze küldünk rá üvegtésztát is, aztán behajtjuk a két oldalát és szorosan feltekerjük.

A mártogatóshoz összekeverjük a mogyoróvajat, a szójaszószt, a mézet és a reszelt fokhagymát, és ha szükséges, egy kevés vízzel fellazítjuk.

vietnami-nyari-tekercs-1
Vietnámi nyári tekercs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több fullos vietnámi kajára éheztek? Na jó, hozunk még recepteket:

Vietnami csirkesaláta

Sertés bánh mí

Vietnámi kávé

Ha tetszett a Vietnámi nyári tekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept