Tészták

Villámgyorskolbászostortellini

Villámgyors kolbászos tortellini

Hozzávalók
2 dl
tejszín
0.5 dl
olívaolaj
3
nagy gerezd fokhagyma
1 fej
vöröshagyma
0.5 szál
kolbász
2 dl
passata
(passzírozott paradicsom)
só, bors
1
mokkáskanál oreganó
1
teáskanál szárított bazsalikom
500 g
tortellini
2
púpozott evőkanál reszelt parmezán

Elkészítés

Egy serpenyőben közepesre hevítjük az olívaolajat és addig izzasztjuk rajta a szeletekre vágott fokhagymát, míg épp elkezd színt kapni. Ekkor mehet rá a finomra vágott vöröshagyma és a felkarikázott kolbász is. Összepirítjuk, majd az egészet felöntjük a passatával.

Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk az oregánót és a bazsalikomot és amikor a ragunk kezd sűrűsödni, hozzáöntjük a tejszínt. Az egészet összeforraljuk és megszórjuk a reszelt parmezánnal.

A tortellinit addig főzzük forró sós vízben, amíg feljönnek a víz tetejére, leszűrjük és gyorsan összekeverjük a kolbászos raguval. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, megszórjuk parmezánnal és tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ne gondoljátok ám, hogy az olaszok mindig nekiállnak házi tortellinit készíteni. Kétségtelenül jó móka, de néha az ember ennél megúszósabbra szeretné venni a figurát. Ilyenkor jön jól egy jobbfajta bolti töltött tészta és hozzá ez a villámgyors, cuccos ragu, amihez a hozzávalók szerintem kb. eleve megvannak otthon nálatok is.

Hozzávalók

4 főre
2 dl
tejszín
0.5 dl
olívaolaj
3
nagy gerezd fokhagyma
1 fej
vöröshagyma
0.5 szál
kolbász
2 dl
passata
(passzírozott paradicsom)
só, bors
1
mokkáskanál oreganó
1
teáskanál szárított bazsalikom
500 g
tortellini
2
púpozott evőkanál reszelt parmezán

Egy serpenyőben közepesre hevítjük az olívaolajat és addig izzasztjuk rajta a szeletekre vágott fokhagymát, míg épp elkezd színt kapni. Ekkor mehet rá a finomra vágott vöröshagyma és a felkarikázott kolbász is. Összepirítjuk, majd az egészet felöntjük a passatával.

Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk az oregánót és a bazsalikomot és amikor a ragunk kezd sűrűsödni, hozzáöntjük a tejszínt. Az egészet összeforraljuk és megszórjuk a reszelt parmezánnal.

A tortellinit addig főzzük forró sós vízben, amíg feljönnek a víz tetejére, leszűrjük és gyorsan összekeverjük a kolbászos raguval. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, megszórjuk parmezánnal és tálaljuk.

Ha tetszett a Villámgyors kolbászos tortellini receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept