A virslis leveles tészta recept első lépéseként a leveles tésztát kihajtogatjuk, majd a hosszabbik oldalánál elfelezzük. Az egyik lapot megkenjük a mustárral, majd a megkent tésztára helyezzük egymástól nagyjából egyenlő távolságra a héjától megszabadított virsliket.
A másik lapot kicsit a kezünkkel kinyújtva ráhelyezzük a virslikre, majd egy éles késsel 5 egyenlő részre vágjuk a tésztát. Az ujjunkkal összetapasztjuk a tésztákat és egy villa segítségével is összenyomkodjuk a széleket.
Lekenjük enyhén felvert tojással a tetejét és egy fogvájóval vagy hústűvel megszurkáljuk a virslik végeit és a batyuk tetejét is. 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük.

- Elkészítési idő: 25 perc
Virslis leveles tészta receptek nélkül nem élet az élet? Szerintünk sem! Itt van mindjárt három újabb leveles tészta virslis kivitelben:
Virslis-sajtos leveles stanglik