A legjobb reggelik

Virslis-spenótosbatyu

Virslis-spenótos batyu

Hozzávalók
A tésztához és az összeállításhoz
4 db
1 csomag
bolti pizzatészta
1 db
tojás
A töltelékhez
2 ek
olaj
250 g
mirelit spenót
só, bors
1 nagy csipet
reszelt szerecsendió
1 mk
citromlé
2 gerezd
fokhagyma
50 g
trappista sajt
1 db
tojás
(S-es)
3 ek
zsemlemorzsa

Elkészítés

A virsliket 3 egyenlő részre vágjuk, a tésztát pedig 6 egyenlő nagyságú négyzetre osztjuk.

A töltelékhez az olajon elkezdjük pirítani a spenótot, ha félig elfőtte a levét, mehetnek rá a fűszerek, a citromlé és a zúzott fokhagyma. Addig pirítjuk, amíg szinte az összes víz el nem fő, majd hagyjuk egy tálban teljesen kihűlni. Ekkor belereszeljük a sajtot, és az egészet összekeverjük a tojással és a zsemlemorzsával.

A tészta közepére rakunk 2 virslit, erre egy nagyobb evőkanálnyi spenótos keveréket, majd a tészta széleit, átlósan összecsípjük középen, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a batyukat. Lekenjük tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.

virslis batyu
Virslis-spenótos batyu

Ezek is érdekelhetnek:

Bajor virslisaláta

Lencsefőzelék sült virslivel

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Gyors és tápláló virslis batyu, amit mindenki imádni fog! Bármilyen sajtot használhattok hozzá, ami otthon van.

Hozzávalók

6 darabhoz
A tésztához és az összeállításhoz
4 db
1 csomag
bolti pizzatészta
1 db
tojás
A töltelékhez
2 ek
olaj
250 g
mirelit spenót
só, bors
1 nagy csipet
reszelt szerecsendió
1 mk
citromlé
2 gerezd
fokhagyma
50 g
trappista sajt
1 db
tojás
(S-es)
3 ek
zsemlemorzsa

A virsliket 3 egyenlő részre vágjuk, a tésztát pedig 6 egyenlő nagyságú négyzetre osztjuk.

A töltelékhez az olajon elkezdjük pirítani a spenótot, ha félig elfőtte a levét, mehetnek rá a fűszerek, a citromlé és a zúzott fokhagyma. Addig pirítjuk, amíg szinte az összes víz el nem fő, majd hagyjuk egy tálban teljesen kihűlni. Ekkor belereszeljük a sajtot, és az egészet összekeverjük a tojással és a zsemlemorzsával.

A tészta közepére rakunk 2 virslit, erre egy nagyobb evőkanálnyi spenótos keveréket, majd a tészta széleit, átlósan összecsípjük középen, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a batyukat. Lekenjük tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.

virslis batyu
Virslis-spenótos batyu

Ezek is érdekelhetnek:

Bajor virslisaláta

Lencsefőzelék sült virslivel

Ha tetszett a Virslis-spenótos batyu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept