Instant

Virslis-tarhonyásegytálétel

Virslis-tarhonyás egytálétel

Hozzávalók
30 g
vaj
30 ml
étolaj
250 g
tarhonya
2 tk
darált pirospaprika
700 ml
víz
só, bors
0.25 tk
őrölt kömény
2 tk
fokhagyma-granulátum
0.5 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
6 db
virsli
(300 g)
170 g
fagyasztott zöldborsó
A tálaláshoz
0.25 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A virslis-tarhonyás egytálételhez az olajat melegítünk egy lábasban, majd 2-3 perc alatt jól lepirítjuk benne a tarhonyát. Félrehúzzuk a tűzhelyről, rárakjuk a darált paprikát, és elkeverjük. Visszatesszük a tűzhelyre, felöntjük a vízzel, majd amikor felforrt, ízesítjük sóval, borssal, köménnyel és fokhagyma-granulátummal. 

Belekeverjük az apró kockákra vágott répát, és közepesen erős lángon addig főzzük, amíg a tarhonya szinte teljesen meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a karikára vágott virslit, valamint a zöldborsót, és teljesen készre főzzük. Elzárjuk a tűzhelyet, hozzáadjuk a vajat, és addig kevergetjük, míg el nem olvad. Apróra vágott lila hagymával és petrezselyemmel tálaljuk.

virslis-tarhonyas-egytaletel
Virslis-tarhonyás egytálétel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Akad otthon egy csomag virsli és felhasználnád a vacsorához? Bár a főtt verzió mustárral és kenyérrel örök klasszikus, de akad néhány ötletünk még, hogy mibe tudnád tenni. Mutatjunk a kedvenc virslis receptjeinket:

Sárgaborsó-főzelék sült virslivel

Rizses lecsó virslivel turbózva

Virslis paprikás krumpli

www.streetkitchen.hu

Tarhonya ritkán kerül az asztalra. Az okát egyelőre nem sikerült megfejtenem, de nem is az én dolgom. Az enyém „mindössze” annyi, hogy finom ételeket készítsek – ha kell, tarhonyából. Egyszerű, gyors és ízletes.

Hozzávalók

2 főre
30 g
vaj
30 ml
étolaj
250 g
tarhonya
2 tk
darált pirospaprika
700 ml
víz
só, bors
0.25 tk
őrölt kömény
2 tk
fokhagyma-granulátum
0.5 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
6 db
virsli
(300 g)
170 g
fagyasztott zöldborsó
A tálaláshoz
0.25 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 csokor
petrezselyem

A virslis-tarhonyás egytálételhez az olajat melegítünk egy lábasban, majd 2-3 perc alatt jól lepirítjuk benne a tarhonyát. Félrehúzzuk a tűzhelyről, rárakjuk a darált paprikát, és elkeverjük. Visszatesszük a tűzhelyre, felöntjük a vízzel, majd amikor felforrt, ízesítjük sóval, borssal, köménnyel és fokhagyma-granulátummal. 

Belekeverjük az apró kockákra vágott répát, és közepesen erős lángon addig főzzük, amíg a tarhonya szinte teljesen meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a karikára vágott virslit, valamint a zöldborsót, és teljesen készre főzzük. Elzárjuk a tűzhelyet, hozzáadjuk a vajat, és addig kevergetjük, míg el nem olvad. Apróra vágott lila hagymával és petrezselyemmel tálaljuk.

virslis-tarhonyas-egytaletel
Virslis-tarhonyás egytálétel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Akad otthon egy csomag virsli és felhasználnád a vacsorához? Bár a főtt verzió mustárral és kenyérrel örök klasszikus, de akad néhány ötletünk még, hogy mibe tudnád tenni. Mutatjunk a kedvenc virslis receptjeinket:

Sárgaborsó-főzelék sült virslivel

Rizses lecsó virslivel turbózva

Virslis paprikás krumpli

Ha tetszett a Virslis-tarhonyás egytálétel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept