Alapreceptek

Vöröspesztó

Vörös pesztó

Hozzávalók
20 db
szárított, olajban eltett paradicsom
2 ek
fenyőmag
1 gerezd
fokhagyma
80 g
reszelt parmezán
1 csokor
friss bazsalikom
120 ml
passata
100 ml
extra szűz olívaolaj
só, bors

Elkészítés

Minden hozzávalót egy késes aprítóba rakunk, és alaposan krémesre zúzzuk. Tisztára mosott, fertőtlenített üvegekbe töltjük, öntünk rá egy vékony réteg olívaolajat, és lezárjuk. Hűtőben pár hétig szuperül eláll.

Vörös pesztó tálalása

www.streetkitchen.hu

Vörös pesztó! Az igazi, fűszeres, paradicsomos, olívaolajos csoda, aminek kb. minden hűtőben vagy kamrapolcon ott kellene lennie. Gyakorlatilag ha semmi nincs otthon egy esti vacsihoz, de van pesztó és tészta, máris kész a vacsorátok. De szószok alapjaként is tökéletes lehet. ;)

Hozzávalók

2 db kb. 200 ml-es üveghez
20 db
szárított, olajban eltett paradicsom
2 ek
fenyőmag
1 gerezd
fokhagyma
80 g
reszelt parmezán
1 csokor
friss bazsalikom
120 ml
passata
100 ml
extra szűz olívaolaj
só, bors

Minden hozzávalót egy késes aprítóba rakunk, és alaposan krémesre zúzzuk. Tisztára mosott, fertőtlenített üvegekbe töltjük, öntünk rá egy vékony réteg olívaolajat, és lezárjuk. Hűtőben pár hétig szuperül eláll.

Vörös pesztó tálalása

Ha tetszett a Vörös pesztó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept