Vörösborban pácolt sertéstarja:
A vörösborban pácolt sertéstarja első lépéseként a páchoz egy tálban összekeverjük a vörösbort, a passatát, a Worchestershire-szószt és a reszelt fokhagymát. A hússzeleteket enyhén megklopfoljuk, beletesszük a pácba, és minimum 1, maximum 3 órára benne hagyjuk. (Ez itt most azért fontos, mert hosszabb pácolásnál a sav nagyon „megmarná” a húst, ami már nem biztos, hogy jól állna neki.) Természetesen hűtőbe téve, mert ahogy nekünk sem, a húsnak sem tesz jót a forróság.
Mediterrán paradicsomsaláta:
A bulgurt átmossuk és dupla mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd lehűtjük. A padlizsánt 1 cm-es kockákra vágjuk. A rostlapra locsolunk egy kevés olajat, és időnként átkeverve 3-4 perc alatt megsütjük rajta a padlizsánt. Sütés közben sózzuk és megszórjuk a fűszerkeverék kb. felével. Ha megsült, egy tálba szedjük.
Pótoljuk az olajat, majd jöhetnek a koktélparadicsomok. Ezeket is sózzuk és megszórjuk a maradék fűszerkeverékkel, majd pirítás után szintén egy tálba szedjük. A lehűtött bulgurhoz keverjük a megsült padlizsánt és paradicsomokat.
Sütés és tálalás:
A tarját sütés előtt fél órával kivesszük a hűtőből, majd a forró grillcsrácsra helyezve, oldalanként kb. 2-2 perc alatt megsütjük. Sütés közben sózzuk, borsozzuk. Amikor megsültek a húsok, levesszük őket a rácsról, és szeletelés előtt legalább 5, de akár 8 percet is pihentetjük.
Tányérba szedjük a salátát, a tetejére morzsoljuk a feta sajtot, reszelünk rá citromhéjat és frissen aprított bazsalikommal is megszórjuk, végül mellé helyezzük a húst is.

- Elkészítési idő: 30 perc