Receptek

Wow!Gombakrémleveschipsmorzsássajtrudakkal

Wow! Gombakrémleves chipsmorzsás sajtrudakkal

Hozzávalók
A leveshez:
2 - 3 ek
olívaolaj
1 fej
apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd
apróra vágott fokhagyma
1 db
sárgarépa
300 g
csiperkegomba
só, bors
3 csipet
szárított bazsalikom
600 ml
víz
150 ml
tejszín
2 - 3 tk
citromlé
A sajtrudakhoz:
1.5 csomag
chips
2 db
tojás
só, bors
liszt
150 g
cheddar sajt rudakra vágva
bő olaj a sütéshez

Elkészítés
Az olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát és fokhagymát, majd rádobjuk a vékony karikákra vágott sárgarépát és a szeletekre vágott gombát. Kicsit ezeket is lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a bazsalikommal, felöntjük a vízzel és 15 percig főzzük. Folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejszínnel, botmixerrel krémesre zúzzuk, majd citromlével ízesítjük.
A chipset aprítóval vagy mozsárban alaposan lezúzzuk. A panírozáshoz a tojásokat kevés sóval és borssal lazán felverjük. A sajtrudakat először lisztbe, majd tojásba, végül a chipsmorzsába forgatjuk, majd újra tojásba és a morzsába, hogy sülés közben ne folyjon ki a sajt. Bő, forró olajban, aranybarnára sütjük a sajtrudakat és a gombakrémlevessel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Tudjuk, hogy a chipset önmagában enni az egyik legjobb dolog, de higgyétek el, hogy panírozni vele még tutibb. Mi most chipsmorzsában forgattuk meg a cheddar rudakat, kisütöttük és egy isteni gombakrémlevessel tálaltuk.

Hozzávalók

3 - 4 főre
A leveshez:
2 - 3 ek
olívaolaj
1 fej
apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd
apróra vágott fokhagyma
1 db
sárgarépa
300 g
csiperkegomba
só, bors
3 csipet
szárított bazsalikom
600 ml
víz
150 ml
tejszín
2 - 3 tk
citromlé
A sajtrudakhoz:
1.5 csomag
chips
2 db
tojás
só, bors
liszt
150 g
cheddar sajt rudakra vágva
bő olaj a sütéshez
Az olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát és fokhagymát, majd rádobjuk a vékony karikákra vágott sárgarépát és a szeletekre vágott gombát. Kicsit ezeket is lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a bazsalikommal, felöntjük a vízzel és 15 percig főzzük. Folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejszínnel, botmixerrel krémesre zúzzuk, majd citromlével ízesítjük.
A chipset aprítóval vagy mozsárban alaposan lezúzzuk. A panírozáshoz a tojásokat kevés sóval és borssal lazán felverjük. A sajtrudakat először lisztbe, majd tojásba, végül a chipsmorzsába forgatjuk, majd újra tojásba és a morzsába, hogy sülés közben ne folyjon ki a sajt. Bő, forró olajban, aranybarnára sütjük a sajtrudakat és a gombakrémlevessel tálaljuk.

Ha tetszett a wow! gombakrémleves chipsmorzsás sajtrudakkal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése