Vegetáriánus ételek

Wow!Kecskecsajtoszsályásédesburgonyapite

Wow! Kecskecsajtos zsályás édesburgonya pite

Hozzávalók
A töltelékhez
A tésztához
100 g
teljes kiőrlésű liszt
150 g
liszt
1 tk
20 g
parmezán
170 g
hideg vaj
2 db
tojássárgája
2 ek
hideg víz
1 kg
édesburgonya
2 tk
krémes kecskesajt
1 tk
őrölt zsálya
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
keményítő
1 db
tojás
30 g
parmezán
2 csipet
őrölt szerecsendió
0.5 db
citrom leve
2 tk
bors
A díszítéshez
friss zsálya
2 tk
kecskesajt

Elkészítés
Az édesburgonyákat megmossuk, héjastul, egészben alufóliába csomagoljuk és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük. A tésztához egy aprítógépben a liszteket, a reszelt parmezánt, sót a vajjal lezúzzuk. Belerakjuk egy keverőtálba és alaposan összegyúrjuk a tojássárgájával és a vízzel. Fóliába csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe rakjuk pihenni.
15 perccel a felhasználás előtt érdemes kivenni a tésztát, hogy nyújtható legyen. Lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy a kb. 18-20 cm átmérőjű sütőformát teljesen ki tudjuk vele bélelni (kb. 1,5-2 cm vastagon). A tetejét villával enyhén megszurkáljuk és 150 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Ha megsült az édesburgonya, picit hagyjuk hűlni. Elfelezzük és a belsejét egy kanállal egy aprítógépbe szedjük, majd lepürésítjük. Ha már szinte kihűlt, a töltelék többi hozzávalójával alaposan összekeverjük.
Ezt a krémet pakoljuk az elősütött tésztára. Elsimítjuk és a szélére tesszük a zsályaleveleket. Egy kevés kecskesajtot rakunk a közepére és elkeverjük a tetején. 180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük.

www.streetkitchen.hu

Szerintem a sós piték is legalább annyira izgalmasak, mint az édesek. Ebben a verzióban, a mostanában nagy divatnak örvendő, édesburgonyát használtuk, kecskesajttal felturbózva.

Hozzávalók

1 18-20 cm-es piteformához
A töltelékhez
A tésztához
100 g
teljes kiőrlésű liszt
150 g
liszt
1 tk
20 g
parmezán
170 g
hideg vaj
2 db
tojássárgája
2 ek
hideg víz
1 kg
édesburgonya
2 tk
krémes kecskesajt
1 tk
őrölt zsálya
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
keményítő
1 db
tojás
30 g
parmezán
2 csipet
őrölt szerecsendió
0.5 db
citrom leve
2 tk
bors
A díszítéshez
friss zsálya
2 tk
kecskesajt
Az édesburgonyákat megmossuk, héjastul, egészben alufóliába csomagoljuk és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük. A tésztához egy aprítógépben a liszteket, a reszelt parmezánt, sót a vajjal lezúzzuk. Belerakjuk egy keverőtálba és alaposan összegyúrjuk a tojássárgájával és a vízzel. Fóliába csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe rakjuk pihenni.
15 perccel a felhasználás előtt érdemes kivenni a tésztát, hogy nyújtható legyen. Lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy a kb. 18-20 cm átmérőjű sütőformát teljesen ki tudjuk vele bélelni (kb. 1,5-2 cm vastagon). A tetejét villával enyhén megszurkáljuk és 150 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Ha megsült az édesburgonya, picit hagyjuk hűlni. Elfelezzük és a belsejét egy kanállal egy aprítógépbe szedjük, majd lepürésítjük. Ha már szinte kihűlt, a töltelék többi hozzávalójával alaposan összekeverjük.
Ezt a krémet pakoljuk az elősütött tésztára. Elsimítjuk és a szélére tesszük a zsályaleveleket. Egy kevés kecskesajtot rakunk a közepére és elkeverjük a tetején. 180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük.

Ha tetszett a Wow! Kecskecsajtos zsályás édesburgonya pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept