Street Kitchen

céklakrém-levese

Zé céklakrém-levese

Hozzávalók
7 dkg
vaj
1 közepes
fej vöröshagyma vagy salotta
1 ujjnyi
reszelt gyömbér
40 dkg
cékla
12 dkg
sárgarépa
só, bors
1 tk
fehérbor-, vagy almaecet
10 dkg
tejföl
zsályalevél
2 ek
vaj a sütéshez

Elkészítés

A hagymát apróra vágjuk és egy kanál vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért (kb. egy teáskanálnyit), kicsit átpirítjuk és hozzádobjuk a megpucolt, kockára vágott céklát és karikára vágott sárgarépát. Átforgatjuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi a zöldségeket és fedő alatt puhára pároljuk őket. Az egészet bedobjuk egy turmixgépbe, teljesen homogén krémmé pürésítjük, majd forró víz hozzáadásával beállítjuk a selymes leves-állagot. Kb. 30 g hideg vajat morzsolunk bele és újból összepürésítjük, végül sóval, borssal és kevés almaecettel lőjjük be a kellemes savanykás-sós ízt.

img_1029.JPG

A zsályaleveleket vajon, közepes hőmérsékleten ropogósra sütjük és leitatjuk egy papírtörlővel. A levest tányérokba szedjük, belekanalazunk egy is tejfölt és pár ropogós zsályalevelet dobunk a tetejére. Kész!

 

www.streetkitchen.hu

A cékla talán nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, de ha jól bánunk vele, nagyon klassz dolgokat lehet kihozni belőle. Kedvenc felhasználási területünk ez a krémleves, amit még jópárszor el fogunk készíteni a tél folyamán. Tegyetek ti is így! Ha eddig azt hittétek, hogy nem szeretitek a céklát, akkor ennél jobb alkalmat keresve sem találtok arra, hogy adjatok neki még egy esélyt. 

Hozzávalók

4 tányérhoz
7 dkg
vaj
1 közepes
fej vöröshagyma vagy salotta
1 ujjnyi
reszelt gyömbér
40 dkg
cékla
12 dkg
sárgarépa
só, bors
1 tk
fehérbor-, vagy almaecet
10 dkg
tejföl
zsályalevél
2 ek
vaj a sütéshez

A hagymát apróra vágjuk és egy kanál vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért (kb. egy teáskanálnyit), kicsit átpirítjuk és hozzádobjuk a megpucolt, kockára vágott céklát és karikára vágott sárgarépát. Átforgatjuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi a zöldségeket és fedő alatt puhára pároljuk őket. Az egészet bedobjuk egy turmixgépbe, teljesen homogén krémmé pürésítjük, majd forró víz hozzáadásával beállítjuk a selymes leves-állagot. Kb. 30 g hideg vajat morzsolunk bele és újból összepürésítjük, végül sóval, borssal és kevés almaecettel lőjjük be a kellemes savanykás-sós ízt.

img_1029.JPG

A zsályaleveleket vajon, közepes hőmérsékleten ropogósra sütjük és leitatjuk egy papírtörlővel. A levest tányérokba szedjük, belekanalazunk egy is tejfölt és pár ropogós zsályalevelet dobunk a tetejére. Kész!

 

Ha tetszett a Zé céklakrém-levese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept