A zöld olaj első lépéseként a zöldfűszereket forrásban lévő vízben leforrázzuk 1 perc alatt, majd egyből átemeljük őket jeges vízbe. Leszűrjük, alaposan kinyomkodjuk belőlük a vizet, majd egy turmixba tesszük az olajjal és a sóval együtt, és 3 percig magas fokozaton pürésítjük.
Ha letelt az idő, átszűrjük egy textilpelenkán és légmentesen zárható üvegekbe töltjük. Hűtőben tárolva 4-5 napig eláll. Használhatjátok salátaöntetekhez, sült húsok tálalásához, vagy akár házi majonéz alapjaként is!

- Elkészítési idő: 15 perc
A zöld olaj nagyon jól passzol húsos ételekhez, de nem kizárólag csak azokhoz használják. Bátran kísérletezz vele, hiszen élénk színének köszönhetően feldob bármilyen kaját. Mutatunk is négyet, amihez jó kiegészítő lehet. Próbáld ki te is!
Göngyölt pulyka zelleres-tormás almapürével
Cajun pulykamell ananászos salsával
Baconös práddal töltött pulykarolád fehérboros sajtmártással