Sertéshúsos ételek

Zöldbabtortasertésszűzzel

Zöldbabtorta sertésszűzzel

Hozzávalók
A húshoz
1 db
sertésszűz
(kb. 400 g)
200 g
szeletelt bacon
A zöldbabtortához
300 g
fagyasztott ceruzabab
2 db
tojásfehérje
1 db
thai chili
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
rozmaring
só, bors
A mártáshoz
1 gerezd
fokhagyma
0.5 fej
hagyma
100 g
fekete szeder
100 ml
száraz vörösbor
50 ml
főzőtejszín
só, bors
1 tk
cukor
A sajtropogóshoz
2 szelet
cheddar sajt
A tálaláshoz
40 g
fekete szeder
100 ml
tejszín

Elkészítés

A sertésszüzet megtisztítjuk, a bacont kiterítjük a vágódeszkára, és belegöngyöljük a szüzet. Folpackba és alufóliába tekerjük, majd gyöngyöző vízben 25 percig főzzük.

A zöldbabot feldaraboljuk és tálalógyűrűbe töltjük, a tejszínben elkeverjük a tojásfehérjéket, belekeverjük az aprított chilit, fokhagymát és a felaprított rozmaringleveleket is. Sózzuk, borsozzuk, majd ezzel a tejszínes keverékkel leöntjük a zöldbabot, és 190 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. 

A húst a főzési idő leteltével kivesszük a vízből, kicsomagoljuk, és forró serpenyőben körbepirítjuk, majd félretesszük pihenni. 

A mártáshoz a finomra vágott fokhagymát és hagymát elkezdjük megpirítani a bacon visszamaradt zsírjában. Rádobjuk a szedret, és felöntjük a vörösborral. Elpárologtatjuk az alkoholt, és beleöntjük a főzőtejszínt. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés cukorral is ízesítjük, majd 1-2 perc főzés után leszűrjük. 

A sajtropogóshoz a szeletelt sajtot szilikonos sütőpapírra helyezzük, és mikróban 900 W-on 50 mp alatt elkészítjük. Tálaláskor a zöldbabtorta mellé helyezzük a felszeletelt húst, köré öntünk a mártásból és a sajtropogóssal, illetve pár szem friss szederrel díszítjük.

zoldbabtorta-sertesszuzzel
Zöldbabtorta sertésszűzzel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Zöldbabos sertésraguleves

Kínai zöldséges sertés

Sertés Waldorf-burger

www.streetkitchen.hu

A Konyhafőnök győztese most megmutatja annak az ételnek a receptjét, ami a legjobban sikerült neki a versenyben. Egy nyárias, villantós kaja következik...

Hozzávalók

2 főre
A húshoz
1 db
sertésszűz
(kb. 400 g)
200 g
szeletelt bacon
A zöldbabtortához
300 g
fagyasztott ceruzabab
2 db
tojásfehérje
1 db
thai chili
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
rozmaring
só, bors
A mártáshoz
1 gerezd
fokhagyma
0.5 fej
hagyma
100 g
fekete szeder
100 ml
száraz vörösbor
50 ml
főzőtejszín
só, bors
1 tk
cukor
A sajtropogóshoz
2 szelet
cheddar sajt
A tálaláshoz
40 g
fekete szeder
100 ml
tejszín

A sertésszüzet megtisztítjuk, a bacont kiterítjük a vágódeszkára, és belegöngyöljük a szüzet. Folpackba és alufóliába tekerjük, majd gyöngyöző vízben 25 percig főzzük.

A zöldbabot feldaraboljuk és tálalógyűrűbe töltjük, a tejszínben elkeverjük a tojásfehérjéket, belekeverjük az aprított chilit, fokhagymát és a felaprított rozmaringleveleket is. Sózzuk, borsozzuk, majd ezzel a tejszínes keverékkel leöntjük a zöldbabot, és 190 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. 

A húst a főzési idő leteltével kivesszük a vízből, kicsomagoljuk, és forró serpenyőben körbepirítjuk, majd félretesszük pihenni. 

A mártáshoz a finomra vágott fokhagymát és hagymát elkezdjük megpirítani a bacon visszamaradt zsírjában. Rádobjuk a szedret, és felöntjük a vörösborral. Elpárologtatjuk az alkoholt, és beleöntjük a főzőtejszínt. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés cukorral is ízesítjük, majd 1-2 perc főzés után leszűrjük. 

A sajtropogóshoz a szeletelt sajtot szilikonos sütőpapírra helyezzük, és mikróban 900 W-on 50 mp alatt elkészítjük. Tálaláskor a zöldbabtorta mellé helyezzük a felszeletelt húst, köré öntünk a mártásból és a sajtropogóssal, illetve pár szem friss szederrel díszítjük.

zoldbabtorta-sertesszuzzel
Zöldbabtorta sertésszűzzel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Zöldbabos sertésraguleves

Kínai zöldséges sertés

Sertés Waldorf-burger

Ha tetszett a Zöldbabtorta sertésszűzzel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept