Hozzávalók
A gomba áztatásához
- 80 g fafülgomba (beáztatva)
- 1 ek liszt
- 1 tk só
A pácoláshoz
- 150 g sertés szűzpecsenye
- 2 ek mirin
- 1 tk keményítő
- 1 db tojásfehérje
A pirításhoz
- 150 g kígyóuborka
- 100 g sárgarépa
- 5 g újhagyma
- 5 g gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás + 1 db tojássárgája
- 80 ml olaj
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek osztrigaszósz
- 1 tk cukor
- só
- 1 csipet bors
- 1 tk keményítő
- 2 ek víz
- 1 tk szezámolaj
Hozzávalók
A gomba áztatásához
- 80 g fafülgomba (beáztatva)
- 1 ek liszt
- 1 tk só
A pácoláshoz
- 150 g sertés szűzpecsenye
- 2 ek mirin
- 1 tk keményítő
- 1 db tojásfehérje
A pirításhoz
- 150 g kígyóuborka
- 100 g sárgarépa
- 5 g újhagyma
- 5 g gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás + 1 db tojássárgája
- 80 ml olaj
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek osztrigaszósz
- 1 tk cukor
- só
- 1 csipet bors
- 1 tk keményítő
- 2 ek víz
- 1 tk szezámolaj
A kínai zöldséges sertés elkészítéséhez első lépésként a száraz fafülgombát egy zárható frissentartó dobozba tesszük. Felöntjük annyi meleg vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a lisztet és a sót, lezárjuk, majd 5 percen keresztül rázzuk, hogy a blansírozást megelőzően gyorsan megpuhuljon. Ha több időnk van, akkor előző este hideg vízbe áztatjuk.
A szűzpecsenyét hosszában elfelezzük, vékony szeletekre vágjuk, majd egy keverőtálba tesszük, és hozzáadjuk a mirint, a keményítőt és a tojásfehérjét (a sárgáját később felhasználjuk), majd jól összekeverjük.
Míg pácoljuk a húst, az uborkát megmossuk, és rombusz alakú szeletekre vágjuk. A répát meghámozzuk, és szintén rombusz alakúra szeleteljük. Az újhagymát és a gyömbért apró darabokra vágjuk, és az összepréselt fokhagymagerezdekkel együtt félretesszük. A tojáshoz hozzáadjuk a megmaradt sárgáját, felverjük, és félretesszük későbbi használatra.
Egy fazékban vizet forralunk, a fafülgombát lecsepegtetjük, utoljára átmossuk, és beledobjuk a forrásban lévő vízbe, majd 8 percen keresztül főzzük. Ezt követően leszűrjük, és hideg vízben áztatjuk felhasználásig. Egy serpenyőben 2 ek olajat melegítünk, beleöntjük a felvert tojást, és rántottát készítünk. Amikor elkészült, kivesszük, és félrerakjuk.
Ezután megtisztítjuk a serpenyőt, beleöntünk 3 ek olajat, majd hevítést követően beledobjuk a pácolt szűzpecsenyét, és előpirítjuk. Amikor kifehéredik a hús, kivesszük, és félrerakjuk. A serpenyőben 2 ek olajat melegítünk fel, majd hozzáadjuk az újhagymát, a gyömbért, a fokhagymát, és 2 perc alatt illatosra pirítjuk.
A kínai zöldséges sertés befejezése
Hozzáadjuk a húst és a blansírozott, lecsepegtetett fafülgombát, majd az uborkát és a répát. Fűszerezésként beletesszük a szójaszószt, az osztrigaszószt, a cukrot, sót, borsot és a keményítős vizet, hogy besűrűsödjön. Belekeverjük a rántottát, és a tűzről levéve öntünk rá néhány csepp szezámolajat, végül főtt rizzsel tálaljuk.
- Előkészítési idő: 20 perc
- Főzés: 10 perc
- Összesen: 30 perc
Ha tetszett ez a kínai zöldséges sertés recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!