Édesburgonyás ételek

Zöldségesédesburgonya-püré

Zöldséges édesburgonya-püré
Zöldséges édesburgonyapüré

Hozzávalók
1 kg
édesburgonya
(héjas)
200 g
zeller
1 szál
sárgarépa
(110 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
2 ek
olívaolaj
150 g
vaj

Elkészítés
  1. Az édeskrumplit hosszában négybe vágjuk, és héjjal lefelé egy sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk.

  2. Mellétesszük a hasonló méretűre vágott zellert, sárgarépát és fehérrépát.

  3. Meglocsoljuk olajjal, megsózzuk, és 190 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 40 percre.

  4. Ezután az édeskrumplit kikaparjuk a héjából, és a többi zöldséggel és a vajjal együtt egy turmixban pürésítjük, ha szükséges, közben még sózzuk.

www.streetkitchen.hu

Az Édesburgonyás ételek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Nem csak krumpliból lehet szuper köretet csinálni. Az édeskrumpli is tökéletesen alkalmas rá. Ezzel a recepttel pedig a hűtő aljában kallódó zöldségeket is meg tudod menteni.

pictogram

Vega

A zöldséges édesburgonyapüré remek alternatíva akkor, ha a köretnek szeretnél egy kicsit több karaktert adni. Az édesburgonya alapból krémes és enyhén édes, a hozzáadott zöldségek pedig frissebb, komplexebb ízt hoznak ki belőle. Gyorsan elkészül, mégis egészen más hangulatot ad egy hétköznapi sült vagy ragus fogás mellé.


Hozzávalók

4 főre
1 kg
édesburgonya
(héjas)
200 g
zeller
1 szál
sárgarépa
(110 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
2 ek
olívaolaj
150 g
vaj

Elkészítés

  1. Az édeskrumplit hosszában négybe vágjuk, és héjjal lefelé egy sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk.

  2. Mellétesszük a hasonló méretűre vágott zellert, sárgarépát és fehérrépát.

  3. Meglocsoljuk olajjal, megsózzuk, és 190 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 40 percre.

  4. Ezután az édeskrumplit kikaparjuk a héjából, és a többi zöldséggel és a vajjal együtt egy turmixban pürésítjük, ha szükséges, közben még sózzuk.

Zöldséges édesburgonyapüré tányérban, kanállal
Zöldséges édesburgonyapüré (Fotó: Street Kitchen)

A püré lelke a jól megpárolt zöldségekben rejlik. A répa, zeller és a fehérrépa jól passzol az édesburesz állagához, miközben pont annyi pluszt ad, hogy a köret ne legyen túl édes. A végeredmény könnyű, mégis telt ízű, és tökéletesen harmonizál akár a húsos, akár a vegetáriánus ételekkel.

A zöldséges édesburgonyapüré jól működik akkor is, ha valami egyszerű, mégis látványos köretre van szükség. A színe élénk, az állaga krémes, és könnyen variálható attól függően, milyen zöldségek vannak otthon. Könnyű elkészíteni, mégis olyan köret lesz belőle, amit szívesen teszel újra az asztalra.

A zöldséges édesburgonyapüré után jöhet még fullos édesburgonyás kaja? Kapaszkodj, itt érkezik még három!

Ropogós édesburgonya-röszti joghurtos mártogatóssal

Kókusztejes édesburgonya-főzelék

Reggeli jacket potato édesburgonyából, rántottával turbózva

Ha tetszett a zöldséges édesburgonya-püré receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése