Saláták

Zöldségesquinoasaláta

Zöldséges quinoasaláta

Hozzávalók
150 g
quinoa
2 szál
sárgarépa
1 fej
káposzta fele
1 db
kígyóuborka
1 csokor
újhagyma
1 ujjnyi
gyömbér
1 db
citrom facsart leve
3 ek
szójaszósz
1 - 2 gerezd
fokhagyma
1 tk
chilipehely (ízlés szerint)
1 ek
méz
1 nagy csokor
friss koriander vagy petrezselyem
100 g
sótlan földimogyoró

Elkészítés
A quinoát jó alaposan átmossuk, majd kétszeres mennyiségű sós vízben, 15 perc alatt megfőzzük, majd levéve a lángról, fedő alatt még 10 percig pihentetjük, majd hagyjuk kihűlni. A répát és a káposztát lereszeljük, az uborka magos részét kikaparjuk, majd az uborkát is lereszeljük. Az újhagymát vékonyan felszeleteljük. Az összes zöldséget összekeverjük.
A gyömbért lereszeljük, majd egy aprítóba tesszük, a citromlével, a szójaszósszal, a fokhagymával, a chilivel, korianderrel és a mézzel, majd az egészet összezúzzuk és alaposan összekeverjük a zöldségekkel. Ha a quinoa teljesen kihűlt, hozzákeverjük a zöldségekhez, és egy órára hűtőbe tesszük a salátát, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor durvára aprított mogyoróval szórjuk meg.
Ha tetszett a quinoasaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ez a friss, zöldséges saláta isteni köret akár grillezett húsok mellé, de önmagában is tökéletes egy könnyű, tavaszi-nyári vacsoraként.

Hozzávalók

4 főre
150 g
quinoa
2 szál
sárgarépa
1 fej
káposzta fele
1 db
kígyóuborka
1 csokor
újhagyma
1 ujjnyi
gyömbér
1 db
citrom facsart leve
3 ek
szójaszósz
1 - 2 gerezd
fokhagyma
1 tk
chilipehely (ízlés szerint)
1 ek
méz
1 nagy csokor
friss koriander vagy petrezselyem
100 g
sótlan földimogyoró
A quinoát jó alaposan átmossuk, majd kétszeres mennyiségű sós vízben, 15 perc alatt megfőzzük, majd levéve a lángról, fedő alatt még 10 percig pihentetjük, majd hagyjuk kihűlni. A répát és a káposztát lereszeljük, az uborka magos részét kikaparjuk, majd az uborkát is lereszeljük. Az újhagymát vékonyan felszeleteljük. Az összes zöldséget összekeverjük.
A gyömbért lereszeljük, majd egy aprítóba tesszük, a citromlével, a szójaszósszal, a fokhagymával, a chilivel, korianderrel és a mézzel, majd az egészet összezúzzuk és alaposan összekeverjük a zöldségekkel. Ha a quinoa teljesen kihűlt, hozzákeverjük a zöldségekhez, és egy órára hűtőbe tesszük a salátát, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor durvára aprított mogyoróval szórjuk meg.
Ha tetszett a quinoasaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Zöldséges quinoasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept