Az elfelezett aszalt sárgabarackot egy éjszakára a rumba áztatjuk.
Egy tálban összekeverjük a darált diót, a darált kekszet, a sárgabaracklekvárt (a házi sárgabarack lekvárunk receptjét itt találjátok), a cukrot, a kakaóport, a vaníliás cukrot és a tejet. (Ha egy kicsit puhább állagot szeretnétek kapni, tehettek bele plusz 20-25 ml tejet.) Egy citrom reszelt héja is kerül a keverékbe.
Ezután kis golyókat formázunk és a közepébe rakjuk a beáztatott aszalt barackot.
Berakjuk a fagyasztóba kb. 20 percre. Közben gőz fölött felolvasztjuk az étcsokit.
A lehűlt golyókat belemártjuk a csokiba, majd hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon.
Zserbógolyó
Ha nem szeretnétek sok időt tölteni a konyhában, viszont a “zserbóélményre” vágytok, hoztunk egy szuper gyors receptet: a zserbógolyót. A zserbóíz garantált! :P
Tökéletes ünnepi süti, mindössze fél óra alatt? Igen, mert a klasszikus zserbón túl is van élet. A zserbógolyó a világ legegyszerűbb vendégvárója, így azok is könnyen összedobhatják, akik egyébként nem konyhatündérek. Nem kell hozzá beindítani a sütőt, és óriási kézügyességet sem igényel. Tölteléknek rumba áztatott aszalt sárgabarackot használtunk, de ezt akár el is hagyhatjátok, különösen akkor, ha a vendégseregben gyerekek is vannak.
Hozzávalók
Elkészítés
Az elfelezett aszalt sárgabarackot egy éjszakára a rumba áztatjuk.
Egy tálban összekeverjük a darált diót, a darált kekszet, a sárgabaracklekvárt (a házi sárgabarack lekvárunk receptjét itt találjátok), a cukrot, a kakaóport, a vaníliás cukrot és a tejet. (Ha egy kicsit puhább állagot szeretnétek kapni, tehettek bele plusz 20-25 ml tejet.) Egy citrom reszelt héja is kerül a keverékbe.
Ezután kis golyókat formázunk és a közepébe rakjuk a beáztatott aszalt barackot.
Berakjuk a fagyasztóba kb. 20 percre. Közben gőz fölött felolvasztjuk az étcsokit.
A lehűlt golyókat belemártjuk a csokiba, majd hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon.

Kész is ez a kicsi, de annál ütősebb desszert, ahol a csokoládé, a dió és a baracklekvár tökéletes harmóniában olvad össze. Ezek az aprósütik nemcsak mutatósak, hanem könnyen szállíthatók is – tökéletesek ajándékba vagy a karácsonyi vendégváráshoz.
Ezek a receptek is érdekelhetnek:
Ha tetszett a zserbógolyó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



