A zserbós macaron elkészítéséhez a darált diót és a porcukrot aprítóba rakjuk, és pár másodpercig járatjuk a gépet, hogy még finomabb, porállagú keveréket kapjunk, majd hozzáadunk egy csipet sót. A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd amikor már fehér, stabilabb habot kapunk, beleszórjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A diós porcukorhoz keverjük a fehérjehab felét, majd fellazítjuk a hab másik felével, és alaposan elkeverjük. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, mert könnyen szétfolyhat a massza.
Habzsákba töltjük az alapot, és kb. 2,5 cm átmérőjű korongokat nyomunk belőle egy sütőpapíros tepsire, majd 2-3-szor jól odacsapjuk az asztalhoz a tepsit, hogy a légbuborékok kijöjjenek a tésztából, és szépen elterüljenek a macaronok.
40-50 percig szárítjuk őket, majd ha már hozzáérünk a tetejükhöz, és nem tapad a kezünkre tészta, mehetnek be a 140 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe 14 percre. Ha letelt az idő, kivesszük őket a sütőből, és hagyjuk kihűlni, majd óvatosan lehúzzuk őket a sütőpapírról.
A krémhez a tejszínt jól felmelegítjük, leöntjük vele a darabokra tördelt étcsokit, majd ha felolvadt, beleszórjuk a diót, és homogénre keverjük. Kb. 20 percre bedobjuk a hűtőbe, hogy sűrűbb krémállagot kapjunk, majd sima csöves nyomózsákba tesszük, és kör alakban nyomunk belőle egy karikát a macaronok felére. A karikák közepébe töltjük a baracklekvárt, majd rárakjuk a macaronok kalapjait. Kevés olvasztott étcsokival megcsorgatva díszíthetjük őket.

Előkészítési idő: 15 perc
Szárítási idő: 40-50 perc
Sütési idő: 14 perc
Elkészítési idő: 35 perc
Összesen: 104-109 perc