A legjobb reggelik

ZserbószabkásaNUTELLA®-val

Zserbós zabkása NUTELLA®-val

Hozzávalók
60 g
A zabkásához
450 ml
tej
120 g
zabpehely
50 g
darált dió
100 g
baracklekvár
20 g
kristálycukor
A tetejére
80 g
dió
4 db
sárgabarack
50 g
aszalt sárgabarack

Elkészítés

A zserbós zabkása elkészítéséhez a tejet a zabpehellyel, a darált dióval, a baracklekvárral és a cukorral egy gyorsforralóban közepes lángon felrakjuk főni, majd folyamatosan kevergetve kb. 5 perc alatt kása állagúra sűrítjük. A diót durvára aprítjuk, majd egy száraz serpenyőben közepes lángon megpirítjuk. 

A kész zabkását tálba szedjük, a tetejére pakolunk szeletelt sárgabarackot, megszórjuk a pirított dióval és a felkockázott aszalt barackkal, végül pedig NUTELLA®-t kanalazunk rá.

zserbós zabkása
Zserbós zabkása NUTELLA®-val

Még több újragondolt klasszikus:

Almás pite smoothie bowl NUTELLA®-val

Rákóczi túrós french toast NUTELLA®-val

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Az egyik kedvenc reggelim a zabkása, hiszen tele van minden jóval és energiával teli kezdhetek neki a napnak. Ez most egy naggggyon diós verzió, amit bármikor szívesen betolnék.

Hozzávalók

2 főre
60 g
A zabkásához
450 ml
tej
120 g
zabpehely
50 g
darált dió
100 g
baracklekvár
20 g
kristálycukor
A tetejére
80 g
dió
4 db
sárgabarack
50 g
aszalt sárgabarack

A zserbós zabkása elkészítéséhez a tejet a zabpehellyel, a darált dióval, a baracklekvárral és a cukorral egy gyorsforralóban közepes lángon felrakjuk főni, majd folyamatosan kevergetve kb. 5 perc alatt kása állagúra sűrítjük. A diót durvára aprítjuk, majd egy száraz serpenyőben közepes lángon megpirítjuk. 

A kész zabkását tálba szedjük, a tetejére pakolunk szeletelt sárgabarackot, megszórjuk a pirított dióval és a felkockázott aszalt barackkal, végül pedig NUTELLA®-t kanalazunk rá.

zserbós zabkása
Zserbós zabkása NUTELLA®-val

Még több újragondolt klasszikus:

Almás pite smoothie bowl NUTELLA®-val

Rákóczi túrós french toast NUTELLA®-val

Ha tetszett a Zserbós zabkása NUTELLA®-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept