Hozzávalók
- 600 g fejes káposzta
- 1 szál sárgarépa (100 g/szál)
- 2 tk só
- 175 g tejföl
- 220 g majonéz
- 2 tk mustár
- 1 ek porcukor
- őrölt bors
Amerikai káposztasaláta
Hozzávalók
- 600 g fejes káposzta
- 1 szál sárgarépa (100 g/szál)
- 2 tk só
- 175 g tejföl
- 220 g majonéz
- 2 tk mustár
- 1 ek porcukor
- őrölt bors
Az amerikai káposztasaláta elkészítésének első lépéseként a káposztát egy éles késsel nagyon vékonyan felszeleteljük, a répát kis lyukú reszelőn lereszeljük, és a zöldségeket egy tálba tesszük. Lesózzuk, átkeverjük és hagyjuk 10 percet állni, majd jó alaposan kinyomkodjuk és átmossuk. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt és a porcukrot, megborsozzuk és hozzákeverjük a kinyomkodott káposztát és répát. Megkóstoljuk, és ha szükséges, beállítjuk a sósságát. Hidegen, húsok mellé tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett az amerikai káposztasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Azért szeretjük a salátákat, mert szinte minden étkezésre bevethetőek. Jók egy könnyed reggelinek, egy egészséges vacsorának, és az ebédhez, körteként is remekül passzolnak, sőt, ha valami nehéz fogást csinálunk, kifejezetten kívánunk egy laza salit. Mutatnuk pár receptet, amikkel még a salátaszkeptikus ismerőseiteket is tuti elkápráztatjátok.
Rusztikus, pikáns sültburgonya-saláta
Joghurtos padlizsánsaláta pirított magvakkal