Hozzávalók
- 1 kg sárga héjú burgonya
- só, bors
- 6 ek olívaolaj
- 4 db paradicsom (130 g/db)
- 1 fej lila hagyma (120 g/fej)
- 3 db szívsaláta
- 1 db alma (180 g/db)
- 8 db csemegeuborka (9-11 cm-es méretű)
- 1 csokor friss kapor + a tálaláshoz
- 2 db citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek méz
- 1 ½ tk chilipaszta
Rusztikus, pikáns sültburgonya-saláta
Hozzávalók
- 1 kg sárga héjú burgonya
- só, bors
- 6 ek olívaolaj
- 4 db paradicsom (130 g/db)
- 1 fej lila hagyma (120 g/fej)
- 3 db szívsaláta
- 1 db alma (180 g/db)
- 8 db csemegeuborka (9-11 cm-es méretű)
- 1 csokor friss kapor + a tálaláshoz
- 2 db citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek méz
- 1 ½ tk chilipaszta
A rusztikus, pikáns sültburgonya-saláta első lépéseként a burgonyákat alaposan megmossuk egy fémszivaccsal, majd nagy cikkekre vágjuk őket. Sós lobogó vízben 3-4 perc alatt előfőzzük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire szedjük, sózzuk, meglocsoljuk 3 evőkanál olívaolajjal és a 190 fokra melegített sütőben 60 perc alatt megsütjük. Közben 10 percenként átkeverjük, hogy mindenhol szép aranybarnára süljön.
A paradicsomot és a lila hagymát nagyobb cikkekre, a salátát durvára, a csemegeuborkát és az almát pedig 0,5 cm-es csíkokra vágjuk. A kaprot durvára aprítjuk, majd mindent egy tálba dobunk és alaposan elkeverjük. Hogy ne barnuljon be az alma, meglocsoljuk a salátát 0,5 db citrom levével, és ezzel is összeforgatjuk.
Az öntethez kikeverjük a maradék citromok kifacsart levét a zúzott fokhagymával, a mézzel, 3 evőkanál olívaolajjal, a chilipasztával és sózzuk, borsozzuk. A megsült burgonyát is a salihoz dobjuk, nyakon öntjük a szósszal, alaposan átforgatjuk és kaporlevelekkel díszítve tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 60 perc
Ha tetszett a rusztikus, pikáns sültburgonya-saláta recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!