Gluténmentes
Vega
Hozzávalók
- 2 db padlizsán (300 g/db)
- só, bors
- 120 g rizsliszt
- bő olaj a sütéshez
- 450 g görög joghurt
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 1 csokor petrezselyem
- ½ db citrom
- 1 tk fehér szezámmag
- 1 tk fekete szezámmag
- 1 tk tökmag
- 1 tk napraforgómag
- 2 ek olívaolaj
Joghurtos padlizsánsaláta pirított magvakkal
Hozzávalók
- 2 db padlizsán (300 g/db)
- só, bors
- 120 g rizsliszt
- bő olaj a sütéshez
- 450 g görög joghurt
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 1 csokor petrezselyem
- ½ db citrom
- 1 tk fehér szezámmag
- 1 tk fekete szezámmag
- 1 tk tökmag
- 1 tk napraforgómag
- 2 ek olívaolaj
A joghurtos padlizsánsaláta elkészítéséhez először a padlizsánokat 1,5 cm-es kockára vágjuk, egy keverőtálba tesszük, sózzuk és borsozzuk, meghintjük a rizsliszttel és összeforgatjuk. A felesleges lisztet lerázzuk róla, majd a 180 fokra melegített, bő olajban szép piroskásra sütjük. Kiszedjük és papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat.
Az öntethez egy tálban összekeverjük a joghurtot, a finomra vágott lila hagymát és petrezselymet (amiből pár levéllel félreteszünk a tálaláshoz), a citrom kifacsart levét és sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a kihűlt, ropogós padlizsánkockákat.
Egy száraz serpenyőben, közepes hőmérsékleten megpirítjuk a magokat. Tálba szedjük a padlizsánsalátát, megszórjuk a magkeverékkel, meglocsoljuk az olívaolajjal és pár levél petrezselyemmel díszítjük.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a joghurtos padlizsánsaláta pirított magvakkal. recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!