Hirdetés

Ázsiai uborkasaláta

Hozzávalók

3 - 4
adaghoz
+
2 db uborka
1 fej lila hagyma
1 tk só
120 ml rizsecet
80 ml víz
1 ek szezámolaj
2 ek mirin (elhagyható)
1 tk cukor
1 - 2 tk chilipehely
1 ek szezámmag
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Ázsiai uborkasaláta

Nagy rajongója vagyok az uborkasalátának. Mind a klasszikus, ecetes, mind a tejfölös, mind pedig ennek a változatnak. Ugyanannyi idő alatt készül el, mint a saját, hagyományos verziónk, csak sokkal pikánsabb!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
adaghoz
+
2 db uborka
1 fej lila hagyma
1 tk só
120 ml rizsecet
80 ml víz
1 ek szezámolaj
2 ek mirin (elhagyható)
1 tk cukor
1 - 2 tk chilipehely
1 ek szezámmag
Bevásárlólistához adom

Az uborkákat és a lila hagymát vékonyra szeleteljük, és egy tálba rakjuk. A sót, a rizsecetet, a vizet, a szezámolajat, a mirint és a cukrot összekeverjük, és ráöntjük a salátára. Tálaláskor megszórjuk chilipehellyel és szezámmaggal.

Ázsiai uborkasaláta

Ha tetszett az ázsiai uborkasaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások