Hozzávalók
A kaszinótojáshoz
- 6 db tojás
- 150 g krumpli (tisztítva)
- só
- 1 tk porcukor
- 2 tk mustár
- 0.25 db szerecsendió
- 2 csipet durvára őrölt bors
- 1 ek tejföl
A franciasalátához
- 450 g franciasaláta zöldségkeverék
- 2 tk porcukor
- 1 tk só
- 2 db csemegeuborka
- 1 db alma
- őrölt bors
- - 150 g majonéz (kb.)
- - 50 ml fehérbor vagy 1 ek fehérborecet (kb.)
A zománcmártáshoz
- 50 ml víz
- 1 tk porzselatin
- 150 g majonéz
- 1 ek tejföl
- só
Hozzávalók
A kaszinótojáshoz
- 6 db tojás
- 150 g krumpli (tisztítva)
- só
- 1 tk porcukor
- 2 tk mustár
- 0.25 db szerecsendió
- 2 csipet durvára őrölt bors
- 1 ek tejföl
A franciasalátához
- 450 g franciasaláta zöldségkeverék
- 2 tk porcukor
- 1 tk só
- 2 db csemegeuborka
- 1 db alma
- őrölt bors
- - 150 g majonéz (kb.)
- - 50 ml fehérbor vagy 1 ek fehérborecet (kb.)
A zománcmártáshoz
- 50 ml víz
- 1 tk porzselatin
- 150 g majonéz
- 1 ek tejföl
- só
A kaszinótojás elkészítéséhez először a tojásokat 10-12 perc alatt keményre főzzük, majd lehűtjük, és megpucoljuk. A franciasalátához egy gyorsforralóban a zöldségkeverékhez adunk 1 tk porcukrot és sózzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy épp ne lepje el. Ha felforrt, hagyjuk még fél percig, majd leszűrjük, és kihűtjük. Az apróra vágott krumplit sós vízben megfőzzük, majd még forrón áttörjük, mintha pürét készítenénk, és félretesszük kihűlni.
A csemegeuborkát és az almát felkockázzuk akkorára, mint a zöldségek mérete, majd a zöldségkeverékhez adunk 1 tk porcukrot, sót, borsot, beleöntjük az almás keveréket, a majonézt és a fehérbort, az egészet összekeverjük, és hűtőbe tesszük tálalásig.
A főtt tojásokat hosszában félbevágjuk, a sárgáját egy tálba kiszedjük, rászórjuk a porcukrot, sózzuk, belekanalazzuk a mustárt, hozzáreszeljük a szerecsendiót, borsozzuk, és hozzákeverjük a kihűlt krumplit is. Villával alaposan összetörjük, majd hozzákeverjük a tejfölt. Teáskanállal adagolhatónak kell lennie a masszának, ezután a tojásokba kanalazzuk a sárgájás masszát. Kézzel még ráformázunk, és egy szilikonos sütőpapírra, lefelé fordítva, 5-6 cm távolságra rakjuk egymástól. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a zománcmártást.
A kaszinótojás tetejére kerülő mártáshoz a langyos vízben elkeverjük a zselatint, majd alacsony hőfokon teljesen feloldjuk. A majonézzel elkeverjük a tejfölt, sózzuk, és óvatosan hozzákeverjük a feloldódott zselatint is. Az összekevert mártást 2-3 részletben a tojásokra adagoljuk, majd a hűtőbe tesszük dermedésig.
A franciasalátát tálra szedjük, rátesszük a tojásokat is, és ízlés szerint díszíthetjük.
Elkészítési idő: kb. 35 perc + dermesztés
Ha tetszett a kaszinótojás franciasalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!