Hirdetés

Klasszikus Cézár-saláta csirkével

Hozzávalók

2
személyre
+

A krutonhoz

Hozzávaló kipipálva
2 szelet fehér kenyér
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma héjastul
Hozzávaló kipipálva
1 ág rozmaring
Hozzávaló kipipálva
1 ág kakukkfű
Hozzávaló kipipálva
1 ek olívaolaj

A Cézár-öntethez

Hozzávaló kipipálva
3 db tojássárgája
Hozzávaló kipipálva
6 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
1 tk mustár (lehetőleg dijoni)
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 mk fehér bors
Hozzávaló kipipálva
1 ek reszelt parmezán
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom
Hozzávaló kipipálva
½ ek Worcester szósz
Hozzávaló kipipálva

A csirkéhez

Hozzávaló kipipálva
1 db csirkemellfilé
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
25 g vaj

A saláta összeállításához:

Hozzávaló kipipálva
1 fej szép ropogós római saláta
Hozzávaló kipipálva
20 g parmezán
Hozzávaló kipipálva
jó minőségű extra szűz olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Klasszikus Cézár-saláta csirkével

Caesar Cardini a saláta univerzum egyik legfontosabb szereplője, ugyanis az olasz-amerikai fickónak köszönhetjük minden idők egyik legfinomabb salátáját, a cézárt. Nagyon egyszerű receptről van szó, amit egy kis csirkemellel turbóztunk fel.
Kipróbáltam, jóóó lett!
53
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+

A krutonhoz

Hozzávaló kipipálva
2 szelet fehér kenyér
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma héjastul
Hozzávaló kipipálva
1 ág rozmaring
Hozzávaló kipipálva
1 ág kakukkfű
Hozzávaló kipipálva
1 ek olívaolaj

A Cézár-öntethez

Hozzávaló kipipálva
3 db tojássárgája
Hozzávaló kipipálva
6 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
1 tk mustár (lehetőleg dijoni)
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 mk fehér bors
Hozzávaló kipipálva
1 ek reszelt parmezán
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom
Hozzávaló kipipálva
½ ek Worcester szósz
Hozzávaló kipipálva

A csirkéhez

Hozzávaló kipipálva
1 db csirkemellfilé
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
25 g vaj

A saláta összeállításához:

Hozzávaló kipipálva
1 fej szép ropogós római saláta
Hozzávaló kipipálva
20 g parmezán
Hozzávaló kipipálva
jó minőségű extra szűz olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Először elkészítjük a krutont: a kenyérszeletek héját levágjuk és a kenyérbelet kockákra vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, beledobjuk a megroppantott, héjas fokhagymát, a rozmaringágat és a kakukkfüvet is. Rádobjuk a kenyérkockákat, sózzuk, borsozzuk és folyton rázogatva alaposan lepirítjuk. A kenyérkockák gyönyörűen átveszik a fokhagyma és a zöldfűszerek ízét, miközben finom ropogósak is lesznek. Ennek ellenére nem esszük még meg őket, hanem félretesszük.

img_4689_1.jpg

Jöhet a Cézár-öntet: a tojássárgáját a mustárral alaposan elkeverjük, majd vékony sugárban kb. 5-6 evőkanál olajat adagolunk hozzá, folyamatosan kevergetve egy habverővel, hogy szép krémes emulziót kapjunk. Egy kisebb gerezd fokhagymát egy kevés durva szemű sóval mozsárban (vagy egy vágódeszkán egy kés lapjával) krémesre zúzunk és ezt, valamint a fehér borsot és 1 evőkanál reszelt parmezánt is hozzákeverünk az öntethez. Belenyomjuk fél citrom levét és jól összekeverjük, hogy egy világosabb és kicsit hígabb krémet kapjunk. Végül Worcester szósszal és kevés sóval ízesítjük a Cézár-öntetet. Kész!

Megsütjük a csirkemellet: sóval és borssal fűszerezzük, és jó forró serpenyőben, kevés olaj hozzáadásával kérget sütünk rá mindkét oldalán. Levesszük a hőt, és egy darab vajat dobunk a csirke mellé és ezzel pirítjuk-locsolgatjuk még 1 percig. 150 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt sütjük készre, hogy jó szaftos maradjon. Tálalásig félretesszük pihenni.

Összeállítjuk a salátát: a római salátát leveleire bontjuk, átöblítjük és leitatjuk a levelekről a nedvességet. Kanállal vagy egy ecsettel megkenjük a leveleket a kész Cézár-öntettel, rápakoljuk a felszeletelt csirkemellet, megszórjuk a fűszeres krutonnal, parmezán sajtot forgácsolunk a tetejére (erre a legalkalmasabb egy zöldséghámozó), meglocsoljuk kevés igazán jóféle olívaolajjal, végül egy kis fekete borsot törünk rá. Kész is a világ egyik legfinomabb salátája.

A házi majonéz recept pedig itt található.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?