Hozzávalók
- 2 db kaliforniai paprika
- 250 g barna csiperke (vagy portobello) gomba
- 1 ek vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 200 g koktélparadicsom
- 2 ek fenyőmag
- 2 ek tökmag
- 200 g fodros kel
- olívaolaj
- 1 db citrom
- 2 - 3 ek reszelt parmezán
- só, bors
Az öntethez
- 30 ml extra szűz olívaolaj
- 10 ml fehérborecet
- 1 tk szemes mustár
- 2 tk juharszirup
- 2 tk citromlé
- 1 ek melegvíz
- só, bors
Hozzávalók
- 2 db kaliforniai paprika
- 250 g barna csiperke (vagy portobello) gomba
- 1 ek vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 200 g koktélparadicsom
- 2 ek fenyőmag
- 2 ek tökmag
- 200 g fodros kel
- olívaolaj
- 1 db citrom
- 2 - 3 ek reszelt parmezán
- só, bors
Az öntethez
- 30 ml extra szűz olívaolaj
- 10 ml fehérborecet
- 1 tk szemes mustár
- 2 tk juharszirup
- 2 tk citromlé
- 1 ek melegvíz
- só, bors
A sütőt 220 fokra előmelegítjük, grill fokozaton, és a sütő felső részére tesszük a megmosott, egész paprikákat egy sütőtálban. Összesen kb. 35-40 percig grillezzük őket, miközben 4-5 alkalommal fordítottunk rajtuk egyet, hogy minden oldal egyenletesen süljön. A szinte koromfekete paprikákat áttesszük egy tálba, és szorosan letakarjuk fóliával, majd pihentetjük 20 percet.
Közben előkészítjük a többi hozzávalót: a gombákat vizes papírtörlővel megtisztítjuk, félbe, majd vékony szeletekre vágjuk, a petrezselymet is felaprítjuk. A vajat közepes hőmérsékleten egy tapadásmentes serpenyőben felolvasztjuk és beletesszük a felszeletelt gombát. Sózzuk és alaposan borsozzuk, 5-8 perc alatt aranyszínűre sütjük, majd hozzádobjuk a petrezselymet és kiszedjük egy nagyobb tálba. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, és a fodros kel vastagabb szárait, a levél ereit letépkedjük. Egy tiszta serpenyőben a magokat szárazon, néhány perc alatt megpirítjuk és szintén félretesszük.
A langyosra hűlt sült paprikáról könnyedén lehúzzuk az égett héjat, eltávolítjuk az erezetet és a magokat, majd vékony csíkokra vágjuk a paprika húsát. A tisztítás közben lecsöpögő lére még szükség lesz, ne dobjátok ki!
Egy kis befőttes üvegbe mérjük az öntet hozzávalóit, a paprika ízes levével együtt, és alaposan összerázzuk.
A korábban a gombához használt serpenyőben közepesen magas lángon olívaolajat hevítünk és beledobjuk a fodros kelt, néhány keverés után a paradicsomokat is, megsózzuk és meglocsoljuk egy kisebb gerezdnyi citromlével. Ahogy a paradicsom elkezdi kiengedni a levét, hozzáadjuk a gombát és a paprikacsíkokat, majd egy újabb alapos keverés után el is zárhatjuk. Tálaláskor meglocsoljuk az öntettel, megszórjuk a pirított magvakkal és parmezánt reszelünk rá.
Ha tetszett a fodroskel-saláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!