Hirdetés

Meleg fodroskel-saláta

Hozzávalók

4
főre
+
2 db kaliforniai paprika
250 g barna csiperke (vagy portobello) gomba
1 ek vaj
1 csokor petrezselyem
200 g koktélparadicsom
2 ek fenyőmag
2 ek tökmag
200 g fodros kel
olívaolaj
1 db citrom
2 - 3 ek reszelt parmezán
só, bors

Az öntethez

30 ml extra szűz olívaolaj
10 ml fehérborecet
1 tk szemes mustár
2 tk juharszirup
2 tk citromlé
1 ek melegvíz
só, bors
Hirdetés

Meleg fodroskel-saláta

Egy olyan salátarecept következik, ami minden rossz és ízetlen sali-emléket elfeledtet veletek. Igazi ízbomba, gyorsan elkészül és szuper egészséges. Könnyű rákattani, úgyhogy akár egyből dupla adagot is készíthettek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 db kaliforniai paprika
250 g barna csiperke (vagy portobello) gomba
1 ek vaj
1 csokor petrezselyem
200 g koktélparadicsom
2 ek fenyőmag
2 ek tökmag
200 g fodros kel
olívaolaj
1 db citrom
2 - 3 ek reszelt parmezán
só, bors

Az öntethez

30 ml extra szűz olívaolaj
10 ml fehérborecet
1 tk szemes mustár
2 tk juharszirup
2 tk citromlé
1 ek melegvíz
só, bors

A sütőt 220 fokra előmelegítjük, grill fokozaton, és a sütő felső részére tesszük a megmosott, egész paprikákat egy sütőtálban. Összesen kb. 35-40 percig grillezzük őket, miközben 4-5 alkalommal fordítottunk rajtuk egyet, hogy minden oldal egyenletesen süljön. A szinte koromfekete paprikákat áttesszük egy tálba, és szorosan letakarjuk fóliával, majd pihentetjük 20 percet.

Közben előkészítjük a többi hozzávalót: a gombákat vizes papírtörlővel megtisztítjuk, félbe, majd vékony szeletekre vágjuk, a petrezselymet is felaprítjuk. A vajat közepes hőmérsékleten egy tapadásmentes serpenyőben felolvasztjuk és beletesszük a felszeletelt gombát. Sózzuk és alaposan borsozzuk, 5-8 perc alatt aranyszínűre sütjük, majd hozzádobjuk a petrezselymet és kiszedjük egy nagyobb tálba. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, és a fodros kel vastagabb szárait, a levél ereit letépkedjük. Egy tiszta serpenyőben a magokat szárazon, néhány perc alatt megpirítjuk és szintén félretesszük.

A fodroskel-saláta tálalása

A langyosra hűlt sült paprikáról könnyedén lehúzzuk az égett héjat, eltávolítjuk az erezetet és a magokat, majd vékony csíkokra vágjuk a paprika húsát. A tisztítás közben lecsöpögő lére még szükség lesz, ne dobjátok ki!

Egy kis befőttes üvegbe mérjük az öntet hozzávalóit, a paprika ízes levével együtt, és alaposan összerázzuk.

A korábban a gombához használt serpenyőben közepesen magas lángon olívaolajat hevítünk és beledobjuk a fodros kelt, néhány keverés után a paradicsomokat is, megsózzuk és meglocsoljuk egy kisebb gerezdnyi citromlével. Ahogy a paradicsom elkezdi kiengedni a levét, hozzáadjuk a gombát és a paprikacsíkokat, majd egy újabb alapos keverés után el is zárhatjuk. Tálaláskor meglocsoljuk az öntettel, megszórjuk a pirított magvakkal és parmezánt reszelünk rá.

 

Ha tetszett a fodroskel-saláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások