Hozzávalók
- 5 db tojás
- 500 g burgonya
- 200 g tonhalkonzerv
- 1 fej lila hagyma
- 150 g majonéz
- 50 g tejföl
- pár csepp citromlé
- 2 ek mustár
- só, bors
- 2 szál sárgarépa
- ½ csokor snidling
- ½ csokor petrezselyem
- 120 g trappista sajt
Hozzávalók
- 5 db tojás
- 500 g burgonya
- 200 g tonhalkonzerv
- 1 fej lila hagyma
- 150 g majonéz
- 50 g tejföl
- pár csepp citromlé
- 2 ek mustár
- só, bors
- 2 szál sárgarépa
- ½ csokor snidling
- ½ csokor petrezselyem
- 120 g trappista sajt
A tojásokat forró vízbe dobjuk 10 percre, majd átrakjuk hideg vízbe. A burgonyákat meghámozzuk, negyedeljük, és forró, enyhén sós vízben puhára főzzük. Mikor a burgonyák kihűltek, lereszeljük őket, és egy nagy üvegtál aljára rakjuk.
A tonhalkonzervet lecsepegtetjük, majd eloszlatjuk a burgonyán. A lila hagymát apróra vágjuk, és a tonhalra szórjuk. A majonézt, a tejfölt, a citromlevet és a mustárt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és a hagymára rakjuk. A sárgarépát és a megtisztított főtt tojásokat lereszeljük, rárakjuk a majonézes részre, erre mehet az apróra vágott snidling és petrezselyem, legvégül pedig a reszelt sajt.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a mimóza saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Egy szuper saláta nem csak köret lehet, hanem ha elég cuccos, akkor főételként is megállja a helyét. Tegyetek bele tojást, sajtot vagy bármilyen húst…és kész is a diétás ebéd vagy vacsora!
Sültcékla-saláta zöldfűszeres joghurttal