Hirdetés
Bespájzolva

Narancsos-fetás céklasaláta pitaropogóssal

Hozzávalók

2
főre
+
1 db cékla
1/2 db jégsaláta
1 zacskó salátalevél-keverék
2 szál répa (kisebb)
30 g vaj
1 1/2 db narancs
120 g feta
1 db szikkadt pita
olaj
balzsamecet
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Narancsos-fetás céklasaláta pitaropogóssal

Ki ne dobd a pita „kupakját”, ha nem etted meg a gyrososnál. :) És még jót is tesz neki, ha hazafelé menet az őszi szellő kicsit kiszárította. Mi most felhasználjuk ebben a szuper salátában.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
1 db cékla
1/2 db jégsaláta
1 zacskó salátalevél-keverék
2 szál répa (kisebb)
30 g vaj
1 1/2 db narancs
120 g feta
1 db szikkadt pita
olaj
balzsamecet
só, bors
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A céklát 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ez durván egy órát vesz igénybe. 

A jégsalátát felvágjuk, és a többi salátalevéllel együtt egy keverőtálba tesszük. A répát felvágjuk, minden vágásnál fordítva egy picit rajta, mint ha arra törekednénk, hogy „kihegyezzük”. Forrásban lévő vízbe dobjuk, és kb. 3-5 perc alatt előfőzzük. 

Kevés vajat melegítünk a serpenyőben, és először a répát, majd a cikkekre vágott céklát is megfuttatjuk rajta. Ha picit kihűlt, mehet is a tálba a salátához. 

A narancsot kifilézzük a hártyája mentén, és ezt is a tálba dobjuk. Az egészet átkeverjük, és rámorzsoljuk a fetát. 

A pitát körülbelül 1,5 x 1,5 centis darabokra vágjuk, a felforrósított, bő olajba dobjuk, és ropogósra sütjük. Egy konyhai papírtörlőre szedjük, majd a salátára szórjuk. Az egészet meglocsoljuk balzsamecettel, sózzuk borsozzuk, és már tálalhatjuk is. 

Narancsos-fetás céklasaláta pitaropogóssal

Ha tetszett a narancsos-fetás céklasaláta pitaropogóssal receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások