Hozzávalók
- 1 db cékla
- ½ db jégsaláta
- 1 zacskó salátalevél-keverék
- 2 szál répa (kisebb)
- 30 g vaj
- 1 1/2 db narancs
- 120 g feta
- 1 db szikkadt pita
- olaj
- balzsamecet
- só, bors
Hozzávalók
- 1 db cékla
- ½ db jégsaláta
- 1 zacskó salátalevél-keverék
- 2 szál répa (kisebb)
- 30 g vaj
- 1 1/2 db narancs
- 120 g feta
- 1 db szikkadt pita
- olaj
- balzsamecet
- só, bors
A céklát 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ez durván egy órát vesz igénybe.
A jégsalátát felvágjuk, és a többi salátalevéllel együtt egy keverőtálba tesszük. A répát felvágjuk, minden vágásnál fordítva egy picit rajta, mint ha arra törekednénk, hogy „kihegyezzük”. Forrásban lévő vízbe dobjuk, és kb. 3-5 perc alatt előfőzzük.
Kevés vajat melegítünk a serpenyőben, és először a répát, majd a cikkekre vágott céklát is megfuttatjuk rajta. Ha picit kihűlt, mehet is a tálba a salátához.
A narancsot kifilézzük a hártyája mentén, és ezt is a tálba dobjuk. Az egészet átkeverjük, és rámorzsoljuk a fetát.
A pitát körülbelül 1,5 x 1,5 centis darabokra vágjuk, a felforrósított, bő olajba dobjuk, és ropogósra sütjük. Egy konyhai papírtörlőre szedjük, majd a salátára szórjuk. Az egészet meglocsoljuk balzsamecettel, sózzuk borsozzuk, és már tálalhatjuk is.
Ha tetszett a narancsos-fetás céklasaláta pitaropogóssal receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!